Prima pagină » Local » Membrii AUR Iaşi au cerut demisia primarului Mihai Chirica – FOTO, VIDEO

Membrii AUR Iaşi au cerut demisia primarului Mihai Chirica – FOTO, VIDEO

16 aug. 2023, 10:59, 16 ,
în Local

Astăzi, 16 august 2023, în urmă cu câteva clipe, cu ocazia inaugurării sediului AUR Iaşi de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, membrii organizaţiei s-au deplasat spre Primăria Iaşi moment în care au scandat demisia primarului Mihai Chirica.

„Demisia, Chirica!”, au strigat în cor toţi membrii AUR Iaşi.

De reamintim faptul că pe geamurile sediului AUR a fost lipit un afiş cu direcţie spre edilul oraşului.

„Ieşenii te roagă frumos: Hoţule, cară-te! Chirica, un primar al mafiei imobiliare”, se arată pe afiş.

George Simion i-a transmis un mesaj lui Mihai Chirica

Primarul Mihai Chirica a publicat un mesaj pe pagina sa de Facebook ce face referire la partidul AUR și noul sediu inaugurat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

„Sunt revoltat și dezamăgit de felul în care Alianța pentru Unirea Românilor încearcă să își facă simțită prezența în orașul nostru, cu un mesaj calomnios și grobian afișat pe sediul pe care l-au inaugurat în centrul Iașului și cu „marșul” ulterior – neautorizat, desigur!
Sunt revoltat pentru că astfel de manifestări sunt pur și simplu incompatibile cu identitatea și spiritul orașului nostru! Capitală culturală și istorică a României, loc al Unirilor, Iașul a chemat întotdeauna la unitate, nu la dezbinare, și a oferit, dar și a cerut civilizație, nu huliganism!
Sunt un politician cu principii și convingeri profund democratice, înțeleg perfect jocul electoral și strategiile de imagine, dar, ca primar, nu pot accepta astfel de atacuri la adresa spiritului urban și tolerant al Iașului! Este loc pentru toate credințele, părerile și partidele politice, dar cu condiția fundamentală a menținerii toleranței, dialogului și respectului reciproce! Nu am apelat la forțele de ordine pentru a sancționa o manifestare ilegală și nici nu am de gând să fac vreo plângere, așa cum poate ar trebui, dar fac un apel la bunul simț al ieșenilor membri sau simpatizanți AUR să respecte atmosfera și imaginea orașului nostru!
Sunt dezamăgit pentru că nu am pus niciodată piedici deschiderii sediului AUR și nici altor manifestări ale membrilor acestuia, după cum nu am pus niciodată „pumnul în gură” niciunui adversar politic. Mai mult, la un moment dat, în 2019, l-am sprijinit pe actualul lider al AUR, George Simion, la alegerile europarlamentare. Am făcut-o atunci cu sinceritate și bună credință, fiindcă George Simion chiar părea să creadă în câteva dintre lucrurile fundamentale pentru mine: dragostea pentru Țară, credința creștină, unirea cu Republica Moldova… Am interpretat atunci tonul mai ridicat al lui George Simion drept un semn de convingere puternică, poate de exasperare, dar nu mi-am imaginat că va inspira gesturi la limita huliganismului, acte violente, instigări la ură… Drumurile noastre s-au despărțit de mult, dar, în ceea ce mă privește, nu am lăsat ca locul colaborării și amiciției din 2019 să fie luat de insulte, ranchiună și ură…
Ce ironie amară să văd grupul de susținători AUR, după show-ul electoral, reuniți în poză de grup la statuia Regelui Ferdinand I Întregitorul, cel care aici, la Iași, în vreme de război, a pus bazele Marii Uniri!
Stimați membri și simpatizanți AUR, respectați trecutul, spiritul și identitatea Iașului! Manifestați-vă democratic și civilizat, cu respectul necesar față de competitorii politici și, mai ales, față de ieșeni! Nu mergeți pe acest drum care va transforma „AUR” în acronimul de la „Alianța Urii din România”…”, a transmis primarul Mihai Chirica.
În acest context, George Simion i-a trimis un răspuns și l-a îndemnat să nu mai fure atât de mult.

“Mihai, nu fi trist, mesajul “grobian” va ajunge la toţi ieşenii! Noi te vom bate corect, democratic, în alegeri, doar fură şi tu mai puţin până atunci, că te bagă ăştia la mititica”, a transmis George Simion.

Comentarii
  • ,,Ce e val, ca valul trece…”

  • Chiar azi am trecut prin fata sediului AUR ,erau aduși niște tuciurii ,le-au dat veste galbene spuneau ca sunt din Slobozia – Voineasti iar cineva ia întrebat dacă știu cinei Chirica, dar au spus ca nu știu,dar asa au primit ,,instrucțiuni,,

  • O șleatcă de cocalari analfabeți, romi, recidiviști, nespălați, tupeiști, etc,

  • vai de mama noastra ,de unde au venit si astia ,Simion este sageata psd ,ne meritam soarta .

  • Doamne,vedeți în prima poza pe fostul politist Opinca Ion care este din Baltati,și a fost pe la UNPR,PMP,PNL și acum este la AUR,astai acel politist fotografiat în pielea goala în pat lângă o baba în timpul serviciului în Tatarasi,halal oameni în acest partid

  • pensionar iasi

    la puscarie cu gunoiu penal chirica ,aivanoaiei si toti din sleahta lor ! acum vor sa vanda iar fostu cet ……..iar sa fure bani

  • Pensionarule, n-ai mai murit? Ca si anu trecut tot asta scriai la comentarii….

  • Mari oameni, mari caractere la HAUR … când îivezi pe Opincă, Agrigorosie, Puscașu, Gurlui și alti zănateci e clar ca trebuie sa plecam in CONGO … Bă talibanilor la muncă, la bătut țăruși cu curul

  • Pana mai ieri masa asta electorala adusa de la tara era folosita si de psd asa ca nu va mai plangeti

  • Dacă câștiga ceva HAUR în Iași, am plecat, vă las cu toți analfabeții și infractorii din partidul ăsta de 2 lei. Nu știu cum s-a ridicat partidul ăsta doar prin scandaluri și comportamente demne de oamenii peșterilor, zici că au fost avortati de latrina 3!?!?!? Nu zic că Chirica este mai bun, că a furat de a rupt, dar este inteligent și un bun administrator, altfel nu putea să fure atât. Vorba aia la care am ajuns toți: „A furat, dar a și făcut!” :))) Nu știu dacă există concurență reală pentru Chirica, decât să vină unii care să fure și să nu fie în stare să conducă orașul ăsta, măcar să-l mențină la nivelul actual, mai bine cu același hoț. Chirica, din lipsă de contracandidați, ai votul meu!

  • O adunatura de balabuste in frunte cu cu un aurist corodat!!!!!!

  • Toți jegoși âia erau de la parada piride otorizatâ de chirik mai alaltâieri–o fost și izmenari acoperiți la inagurarea biroului piride în curicul tîrgului–

  • Simion, du-te tata pe arătura, du-te pe câmp, doar du-te! Ai strans toti Analfabeții și le-ai pus camasa albă ca sa para cu 2 clase mai sus decât trenul. Revino-ți!

  • Cri , cri , nu credeam ca vor veni

    Iată momentul când INCOMPETENTUL de Chirică culege ce a plantat : morcovi ! Crezi ca Simion avea curajul sa meargă la Cluj ? Nu, bineînțeles, ca acolo se vede ce a făcut primarul. La Iași e paragina la capitolul investiții făcute de primărie. Noroc cu oamenii de afaceri ca Dascălu și alții care au realizat lucruri importante pentru Iași. Te mai sprijină rudele din primărie, dar vor zbura la schimbare în cel mai scurt timp !

  • Ne-o meritam !

    Jocul acesta se numește COCINA PE FURATE ! Prinde bine unde e prostie multă, incompetenta și delăsare pe care au vazut-o la clasa politica din România și în special la Iași. Pentru aceasta activitate de aur sunt vinovați toți politicienii noștri. Asta merita tovarășii leneși!

  • Au cerut sâ le dea și ceva pe la mustațâ chiricul hauriștilor piride–

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024