Melitzanosalata – Salată de vinete făcută altfel decât în România
Iata o salată de vinete (Melitzanosalata) interesantă.
Ingrediente:
- 1 vânătă
- 1 morcov
- ½ legătură pătrunjel
- 2-3 căţei de usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Preîncălzeşti cuptorul la 200 de grade Celsius. Pui vânăta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o laşi la cuptor 50-55 de minute până s-a înmuiat, întorcând-o de câteva ori în tot acest timp. Ulterior, laşi la răcit şi o tai bucăţi. Cureţi, speli şi dai morcovul prin răzătoarea mare. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul, apoi toci mărunt pătrunjelul. Le pui pe toate într-un bol, torni uleiul de măsline şi storci zeama de lămâie, apoi asezonezi cu sare şi piper după gust. Dai salata de vinete la frigider timp de 1 h.