Medicul Virgil Musta consideră ca pacienţii cu forme uşoare de COVID trebuie trataţi acasă

de: George Cristian
09:26, 15 oct. 2020

Răsturnare de situaţie după luni întregi în care Guvernul PNL era de părere că toţi pacienţii care au coronavirus trebuiesc internaţi în spitale. Medicul Virgil Musta este de părere că pacienţii care au forme uşoare de COVID trebuie trataţi acasă.

Luni întregi, guvernanţii au criticat decizia CCR cu privire la internarea forţată a celor care au coronavirus. Societatea civilă a atras atenţia asupra acestei probleme. Totuşi, în contextul în care spitalele România nu mai fac față valului de pacienţi depistaţi pozitivi la infectarea cu coronavirus, Guvernul schimba strategia.

Orban şi Arafat şi-au schimbat părerea despre internarea pacienţilor asimptomatici

Premierul Ludovic Orban şi secretarul de stat Raed Arafat au început să facă apel la populaţie să nu mai sune la 112 şi să nu mai dea buzna în spitale imediat după ce au primele simptome. Conform deciziei Guvernului urmează ca să li se permită pacienţilor care sunt asimptomatici sau care au forme uşoare să intre în izolare acasă timp de 14 zile. Totuşi, pacienţii care aleg această cale trebuie să îşi monitorizeze zilnic starea de sănătate şi evoluţia bolii, dar şi să ia măsuri pentru a ajuta organismul să lupte cu virusul.

Măsurile luate în aceste momente, contravin declaraţiilor făcute de cele două oficialităţi. În urmă cu câteva luni, Orban şi Arafat susţineau că toate persoanele care au COVID-19, fie simptomatice fie asimptomatice, trebuiesc internate în unităţile medicale şi trebuiesc izolate de societate. Aceleaşi personaje considerau că fiind abuziva decizia CCR care explica faptul că internările nu se pot face fără voia pacienţilor.

Medicul Virgil Musta este de părere că pacienţii cu forme uşoare de COVID trebuie să stea acasă

În altă ordine de idei, medicul Virgil Musta este de aceeaşi părere că şi Guvernul. Acesta considera că, cu multă odihnă, cu o alimentaţie bună dar şi cu administrare unor vitamine, pacientul poate să lupte eficient cu coronavirus. Medicul îndeamnă populaţia să mănânce multe fructe şi legume proaspete dar şi ca pacienţii să îşi păstreze optimismul legat de infectarea cu COVID-19:

Evident, nu „se îngrașă porcul în ajun” și nici nu veți avea sistemul imunitar turat la maximum doar după ce ați mâncat câteva lămâi. E nevoie de timp. Însă odihnă, o alimentație bună și administrarea unor vitamine pot ajuta enorm în procesul de recuperare. „Anticoagulantul este recomandat la formele ușoare. La asimptomatici nu este cazul. Ei trebuie să ia vitamine (zinc, seleniu), care îmbunătățesc imunitatea organismului”, a declarat dr. Virgil Musta, citat de ziare.com.

Mâncați multe fructe și legume proaspete, bogate în vitamine și minerale, cereți unui apropiat să vă aducă de la piață și să vă lase la ușă fructe de pădure (cătină, aronia, merișoare, afine) pe care să le combinați cu miere, cu polen.

De asemenea, încercați să vă păstrați optimismul. „Am observat că pacienții care sunt foarte fricoși, anxioși sau depresivi au o evoluție mai severă a bolii. Eu recomand să aibă încredere în medicii de familie și în noi, specialiștii, și să nu fie stresați de boală pentru că în marea majoritate pacienții evoluează bine”, dă asigurări medicul timișorean.