Medicul din Timişoara care s-a sinucis suferea din dragoste. Tânărul de 28 ani a mai vrut în trecut să se omoare
Detalii cutremurătoare apar în cazul medicului de la Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Judeţean Suceava. Rezidentul în vârstă de doar 28 de ani şi-ar fi pus capăt zilelor din cauza problemelor ce le avea în dragoste. Corpul fără suflare al tânărului a fost găsit de mama acestuia.
Prima ipoteză potrivit căruia s-ar fi sinucis a fost aceea că muncea enorm de mult la secţia Covid-19 din Spitalul Judeţean, însă pare să nu fie adevărată.
„La data de 4 aprilie a.c.,în jurul orei 22:00, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și-a găsit băiatul de 27 de ani decedat în casă. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în care se efectuează verificări pentru stabilirea cauzei decesului”, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean.
Medicul din Timişoara şi-a injectat o substanţă folosită pentru pacienţii de la ATI
Duminică, 4 aprilie 2021, a avut loc tragedia. Mama medicului l-a găsit pe propriul fiu fără suflare. De urgenţă a sesizat oroarea la numărul unic de urgenţă 112.
Femeia le-a povestit dispecerilor 112 ca bărbatul este inconştient şi zace la pământ, dar că bănuieşte că s-ar fi injectat cu o substanţă utilizată pentru pacienţii internaţi la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.
Medicul s-ar fi plâns în nenumărate rânduri colegilor săi că ar fi foarte obosit în ultima perioadă. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de prim ajutor, însă din nefericire cadrele medicale au putut constata doar decesul.
Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.
Medicii din România suferă de o epuizare fizică și psihică
Un studiu a fost făcut în premieră în România pentru a se afla cât de afectați sunt medicii din punct de vedere al stării fizice și psihice în unitățile medicale românești. Astfel, rezultatele au arătat faptul că jumătate din personalul medical, medici, asistente medicale, infermiere, brancardieri au un nivel mediu și ridică de burnout, au transmis medicii de la Spitalul Victor Babeș.
Potrivit studiului, aproximativ 56% din totalul de peste 250 de oameni care au participat la chestionar au afirmat că au o stare de epuizare fizică şi psihică, stare cauzată de luptă cu COVID-19 timp de un an:
„