Medicul Daniela Bejan, premiat de prefectul Iaşului pentru că a vaccinat în masă împotriva Covid 19, ridicat de DGA? Are telefonul închis – EXCLUSIV
Medicul de familie Daniela Bejan, premiat de prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, pentru că a vaccinat anti-Covid-19 în masă ar fi fost ridicat de poliţiştii de la DGA. Reporterii BZI au încercat să o contacteze, însă are telefonul mobil închis. Sursele spus că descinderile au fost la Ciohorăni, însă nu este confirmată informaţia că medicul este implicat.
Trebuie precizat faptul că în cazul unor descinderi telefoanele celor vizaţi sunt „blocate”, neputându-se efectua apeluri de niciun fel.
În comunitate mai există un medic de familie, însă acesta vine destul de rar, iar localnicii spun că medicul nu s-ar fi ocupat de vaccinările din comună.
Surse judiciare au precizat că este vorba, între altele, despre cabinete medicale ale unor medici de familie din comunele Taşca şi Ţibucani, din judeţul Neamţ, şi din comuna Ciohorăni din judeţul Iaşi. De asemenea, este vizată activitatea a două centre de vaccinare drive-thru din Piatra Neamţ care în prezent nu mai funcţionează.
Mai mulți medici de familie din Iași și Neamț, bănuiți de vaccinare la chiuvetă
”Astăzi, 12 ianuarie 2022, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19”, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie.
Potrivit sursei citate, de asemenea, se pun în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.
”Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, a transmis sursa citată.
Rata de imunizare în comuna Ciohorăni este de 90 la sută
În edițiile anterioare ale Cotidianului BZI a fost prezentată povestea medicului de familie din comuna Ciohorăni care a fost premiat de Marian Grigoraș, prefectul județului Iași, pentru numărul mare de doze de vaccin anti-COVID-19 administrat în doar 6 luni, de la debutul campaniei de imunizare. Daniela Bejan a început vaccinarea anti-COVID-19 în localitatea Ciohorăni, cu serul Johnson & Johnson, în luna iunie 2021. De la debutul campaniei și până în prezent a reușit să administreze peste 1.200 de doze de vaccin, printre cele mai multe din județul Iași. Locuitorii comunei Ciohorăni au avut încredere să se vaccineze deoarece medicul lor le-a recomandat și un tratament post-imunizare și nimeni nu a avut reacții adverse.
„Eu am primit primele doze de vaccin și, totodată, am început imunizarea în luna iunie 2021. De atunci și până în prezent am reușit să administrez peste 1.200 de doze de vaccin, cu serul Johnson & Johnson. Având în vedere reacțiile adverse ale vaccinului, de care toată lumea se teme, eu le-am recomandat pacienților mei un tratament anticoagulant. Aceștia m-au ascultat și nicio persoană nu s-a simțit rău după vaccin și cred că așa au căpătat încredere în acest vaccin.
Din cele peste 1.200 de doze administrate, nu au fost toate la persoanele din comună. La noi în localitate au fost valuri mari de infectări prin octombrie 2020. Ceilalți, văzând prin ce au trecut vecinii lor și mai ales după ce 10 dintre cei infectați au avut o evoluție nefavorabilă, și-au dat seama că nu e de glumă. În urma acestei situații au înțeles că trebuie să se vaccineze”, a declarat la acel moment dr. Daniela Bejan, medic de familie în comuna Ciohorăni.