Medicul Beatrice Mahler, despre numărul de cazuri din București: „Suntem după minivacanță“
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, vorbește despre numărul mare de cazuri COVID-19 din București.
Beatrice Mahler susține că plecarea din Capitală de 1 Decembrie a dus la o creștere a numărului de csazuri de ifnectări cCOVID-19, dar și creșterea numărului de teste efectuate de bucureșteni.
Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală spune că nu resimte o evoluție favorabilă sau o scădere a numărului de solicitări pentru internare, dar nici o scădere a numărului de pacienți care se prezintă pentru testare ca fiind simptomatici.
„Este bine că nu am ajuns la 10.000, este bine că suntem pe un trend ușor descendent, însă trebuie să privim cu mare atenție aceste cifre și cu multă responsabilitate în ceea ce privește testarea pentru că, din punctul meu de vedere, aici trebuie să facem eforturi: să creștem capacitatea de testare sau să diversificăm metoda de testare”, a declarat Beatrice Mahler.
Medicul Beatrice Mahler dă vina pe minivacanța de 1 Decembrie
Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală susține că măsurile restrictive în Constanța și București nu au funcționat deoarece au fost câteva zile libere, în minivacanța de 1 Decembrie, în care oamenii au putut părăsi orașul.
„Suntem la puține zile de la momentul vacanței de 1 decembrie. Știm că plecarea din Capitală e un obicei în această minivacanță. Pe de altă parte, în Capitală se testează multe mai mult și foarte mulți locuitori ai Capitalei își permit să plătească testarea. Vorbim de persoane care au posibilități diferite, care au educație diferită și au acces la servicii de sănătate la care poate în alte părți ale țării oamenii nu au acces. Este important să vedem ce avem de făcut în acest moment pentru că într-adevăr menținerea la acest număr mare de cazuri nu va fi un moment ușor îl luna decembrie pentru spitalele din București”, a menționat Beatrice Mahler.
Nu exclude varianta carantinării Capitalei
În ce privește o eventuală carantină a Capitalei, managerul Institutului „Marius Nasta” a spus că din păcate direcția în care merge Bucureștiul nu este una favorabilă și cu siguranță trebuie luate în calcul toate variantele astfel încât numărul de cazuri să scadă. Aceasta nu exclude varianta carantinării Capitalei, unde rata de infectare este de 6,77 la mia de locuitori, cu 1.946 cazuri noi de contaminare în ultimele 24 de ore.
Altfel, Vlad Voiculescu, propunerea pentru viceprimar al Capitalei, a declarat că va discuta cu Nicuşor Dan despre intrarea Bucureştiului în carantină din cauza COVID-19.
”Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Vlad Voiculescu.
Nicuşor Dan a exclus varianta. „Nu se impune în acest moment carantinarea”, a afirmat primarul general.
Primarul general al oraşului Bucureşti, Nicuşor Dan, a anunţat că în acest moment nu se impune măsura introducerii Capitalei în carantină. Totuşi, edilul şef recunoaşte că vor fi discuţii despre acest subiect.
Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a discutat, miercuri, 9 decembrie, cu toate structurile care au atribuții de control în această perioadă. Au fost analizate măsurile care se impun în Capitală, pentru că numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut alarmant.