„Medicamentul minune” a dat rezultate uimitoare în Israel! S-au vindecat 29 din 30 de pacienți COVID-19

de: Bianca Rebegea
22:50, 09 feb. 2021

Un „medicament minune” a dat rezultate uimitoare, după ce a fost administrat unor bolnavi COVID-19, potrivit medicului premierului israelian Benjamin Netanyahu.

În urma testelor preliminare, 29 din 30 de pacienți COVID-19, care erau în stare gravă sau moderată și cărora li s-a administrat medicamentul EXO-CD24, s-au recuperat extrem de repede, iar în decurs de o săptămână au reușit să plece pe picioarele lor acasă.

„Acest medicament minune este un fel de proteină biologică, care se folosește în cercetarea domeniului cancerului. Această proteina calmează sistemul imunitar care se atacă și provoacă probleme mari respiratorii. Proteina este foarte ieftină și se face ușor. Se aplică prin inhalație, se introduce această proteină în plămâni și aici s-a văzut minunea. Inhalația a durat 3 minute și s-a constatat că funcționează pentru formele medii și severe. Se tratează bolnavii cu formele grele și critice, nu cei cu forme ușoare. S-a văzut că în doar două zile, rezultatele au fost extraordinare. După cinci zile, 29 dintre bolnavii pe care s-au făcut testele au fost acasă, al 30-lea a fost după 7 zile acasă”, a declarat Herman Berkovits, medicul premierului israelian Benjamin Netanyahu, la Digi24.

„Trebuie remarcat că nu au fost niciun fel de efecte secundare. Dacă o să avem noroc, în două luni vom putea produce milioane de doze pentru inhalație și vom putea trata boala”, a adăugat medicul.

Cu toate acestea, el a accentuat cât de importantă este vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Mergeți să vă vaccinați, că vaccinul poate să salveze viața ta și a familiei, să nu uităm că asta e o colaborare între vaccinuri și medicamente. Să sperăm că va fi un medicament minune, deocamdată e sub experiment”, a conchis acesta, la Digi24.

Alexandru Rafila: „În Israel se gândesc să dea două tipuri de paşapoarte”

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, a declarat marți, 9 februarie, că în Israel se au în vedere două tipuri de paşapoarte. Acestea ar putea fi folosite de către cei care s-au vaccinat, s-au testat sau au trecut prin boală.

„Vă dau un exemplu legat de vaccinare şi testare: în Israel se gândesc să dea două tipuri de paşapoarte, nişte documente cu o durată ceva mai mare pe care să le aibă persoanele care au trecut prin boală sau au fost vaccinate complet cu două doze de vaccin sau unele temporare pentru cei care au făcut un test. De exemplu organizez un eveniment, dacă te duci cu un test făcut în ultimele 24 de ore participi fără niciun fel de problemă la acel eveniment“, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Testele de tip PCR sunt mult mai relevante decât testele rapide “

Profesorul a mai precizat că testele de tip PCR sunt mult mai relevante decât testele rapide deoarece în cazul persoanelor asimptomatice testele rapide pot că da rezultate fals negative.

„E adevărat, într-o astfel de situaţie testele de tip PCR sunt mult mai relevante decât testele rapide care se corelează foarte bine cu pozitivitatea de exemplu doar la persoanele simptomatice; la cele asimptomatice de multe ori testele rapide nu sunt relevante pentru că dau rezultate fals negative. Şi atunci sigur că te poţi gândi la repornirea unor activităţi, ţinând cont de aceste două elemente. Ele nu trebuie să fie discriminatorii”, a menționat Alexandru Rafila.