Medicamente pentru reglarea ritmului cardiac. Iată ce tratament recomandă medicii pentru tahicardie

de: BZI.ro
13:44, 13 sept. 2022

Există o multitudine de medicamente pentru reglarea ritmului cardiac. Iată ce tratament recomandă medicii pentru tahicardie.

Tulburările de ritm cardiac, cunoscute și sub numele de aritmii cardiace, își fac apariția în momentul în care impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu mai funcționează așa cum ar trebui. Astfel, inima bate fie prea repede, fie prea lent sau neregulat. În unele cazurile, aritmiile pot fi resimțite asemenea unor bătăi galopante la nivelul inimii. Tulburările de ritm cardiac constituie o patologie foarte amplă, dat fiind numărul mare și variat de aritmii.

De regulă, pacienții nu simt tulburările de ritm cardiac, însă, uneori, simptomatologia vizează: palpitații (acestea durează, în general, câteva secunde sau minute şi le poţi simţi sub formă de bătăi neregulate, uneori şi la nivelul gâtului), pierderi de cunoștință (reprezintă consecințe ale unor grave perturbări ale ritmului cardiac normal) sau ritm cardiac neregulat (se poate manifesta asemenea unei senzații de oboseală sau de sufocare).

Tulburările de ritm cardiac, cunoscute și sub numele de aritmii cardiace, își fac apariția în momentul în care impulsurile electrice care coordonează bătăile inimii nu mai funcționează așa cum ar trebui.

Medicamente pentru reglarea ritmului cardiac. Tratament indicat în tahicardie

Tahicardia se tratează cu ajutorul medicamentelor specifice bolilor cardiace, în special cu medicamente care scad pulsul. Acestea sunt recomandate de medic, în urma unei consultației amănunțite, în funcție de fiecare pacient și de vârsta acestuia. Rolul acestor medicamente este de a restabili ritmul cardiac normal al persoanei afectate. Diagnosticul poate scoate la iveală existența unor afecțiuni de fond, cum sunt cele legate de sistemul endocrin, fapt ce necesită administrarea unui tratament special.

De asemenea, tratamentul pentru tulburările de ritm cardiac poate include și suplimente, cum sunt: Omega 3, Coenzima Q10 și Resveratrol.

Pacientul cu tahicardie este învățat, de altfel, să își monitorizeze pulsul, folosind un teniometru. În acest mod, sunt prevenite crizele de tahicardie, ritmul cardiac normal fiind restabilit. Recomandate sunt și următoarele manevre: tușitul, aplicarea unui cub de gheață pe față și statul pe vine pentru câteva secunde.

Foarte importantă este și respectarea unor sfaturi și măsuri de sprijin. De pildă, dieta trebuie să fie una sănătoasă și echilibrată, cu mese regulate și cu alimente sărace în grăsimi. Indicate sunt fructele, legumele proaspete și cerealele integrale. De asemenea, medicii susțin adoptarea unui stil de viață activ, prin practicarea cu regularitate a exercițiului fizic echilibrat.

Pentru reglarea ritmului cardiac, este esențială păstrarea unei siluete zvelte și a unei greutăți normale a corpului.

Tahicardia se tratează cu ajutorul medicamentelor specifice bolilor cardiace, în special cu medicamente care scad pulsul.

Alte sfaturi pentru menținerea unui ritm cardiac normal

Inima funcționează în mod corespunzător, dacă ai grijă să îți păstrezi tensiunea arterială și nivelul colesterolului în limite normale.

Totodată, este indicat să renunți la cafea, fumat sau la consumul de băuturi alcoolice și spirtoase. Evită să consumi droguri recreative și stupefiante și folosește, cu precauție, medicamente (unele dintre ele pot duce la schimbări sau anomalii de ritm cardiac).

Gestionează-ți stresul fizic și emoțional, prin învățarea unor tehnici de relaxare, cum sunt meditația sau yoga.

Pentru verificarea permanentă a stării de sănătate, încearcă să practici controale medicale regulate.

Inima funcționează în mod corespunzător, dacă ai grijă să îți păstrezi tensiunea arterială și nivelul colesterolului în limite normale.