Medicamente pentru mirosul urât al gurii: Efecte rapide împotriva halitozei
Mirosul urât al gurii sau halitoza apare, de obicei, pe fondul unei igiene orale neadecvate, însâ poate avea și alte cauze. Pentru a scăpa de mirosul urât al gurii există mai multe medicamente cu efecte imediate. Odata cu tratarea cauzei halitozei, dispare si simptomul.
Mirosul urât al gurii poate fi o problemă psihologică gravă și poate fi o problemă serioasă pentru cei care suferă de această afecțiune în calea comunicării cu alți oameni.
Halitoza poate afecta o persoană în mod constant sau periodic, de exemplu, pe stomacul gol sau după ce a mâncat.
Din lipsă de timp, mulți oameni preferă să ascundă această problemă mestecând multă gumă sau folosind ape de gură, fără să știe că nu aceasta este soluția pentru rezolvarea problemei lor.
Pentru a scăpa de mirosul urât al gurii este necesar să se identifice cauzele halitozei, pentru a elimina disconfortul creat de această problemă, dar și pentru a preveni alte complicații.
Care sunt cauzele apariției halitozei
În cele mai multe cazuri, halitoza apare în urma formării de compusi de sulf prin degradarea resturilor alimentare prezente în cavitatea bucală sau prin deteriorarea mucoasei bucale, fapt ce duce la formarea de celule moarte.
Așadar, una dintre cele mai des întâlnite cauze pentru mirosul urât al gurii sunt unele bacterii. Mediul umed din gură poate fi un mediu prielnic pentru dezvoltarea bacteriilor. Acestea se hrănesc cu resturile alimentare și astfel se ajunge la depunerea unor deșeuri urât mirositoare.
Halitoza poate fi cauzată și de unele alimente, precum cafeaua, usturoiul, ceapa, anumite condimente sau carnea.
Mirosul urât al gurii este pus în cazul multor persoane pe seama fumatului. În plus, din cauza acestui viciu dinții se pot păta și există riscul de afecțiuni gingivale și depuneri de tartru. În plus, tutunul poate afecta percepția asupra mirosului.
Și infecțiile gingivale pot fi considerate vinovate de apariția mirosului urât al gurii. La fel și gura uscată, deoarece prezența salivei ajută la igienizarea naturală a cavității bucale.
Mirosul urât al gurii poate fi un semn al existenței unor afecțiuni medicale.
Și deficitul unor vitamine poate duce la apariția mirosului urât al gurii, pe fondul afecțiunilor produse de lipsa vitaminelor. Astfel, deficitul de vitamina C determină gingivitele, iar cel de vitamina A poate duce la formarea tartrului dentar.
Medicamente pentru mirosul urât al gurii: Cum să scapi de halitoză
Mirosul urât al gurii poate fi tratat, în principal, prin intermediul igienei orale, adică prin evitarea apariției cariilor și a gingivitei. Pentru asta, este recomandat să mergeți perioadic la dentist pentru control și curățare de cel puțin doup ori pe an.
În caz de gingivită, poate fi nevoie de o curățare profesională pentru a elimina bacteriile acumulate între gingii și dinți.
În cazul bolilor infecțioase ale gingiilor și mucoaselor, medicul poate prescrie unguente și geluri pentru aplicare locală. Dacă inflamația este severă, poate fi necesară terapie sistemică cu antibiotice, medicamente fungicide, agenți antivirali puternici și/sau imunomodulatori.
Dacă halitoza este cauzată de lucrări protetice vechi sau incorect adaptate, este necesară corectarea protezelor sau înlocuirea acestora.
Dacă este vorba despre boala parodontală, tratamentul poate fi unul complex, incluzând îndepărtarea plăcii dentare subgingivale, sterilizarea pungilor parodontale cu ajutorul laserului și injecții cu plasmă. Un medic vă poate ajuta să gestionați cauza principală a respirației urât mirositoare și să preveniți complicațiile.