Medicamente pentru GGT mărit. Cum să tratezi o disfuncție tiroidiană
Multe persoane sunt nevoite să administreze medicamente pentru GGT mărit. O astfel de disfuncție tiroidiană se manifestă printr-o lipsă de producție naturală de hormoni, iar tratamentul hipotiroidismului presupune administrarea de analogi, produse farmaceutice care pot suplini deficitul de substanțe active rezultat.
Diferite stări patologice apar atunci când există un dezechilibru al principalilor hormoni tiroidieni produși de glanda tiroidă, adică tiroxina și triiodotironina. La începutul hipotiroidismului, care apare din diverse motive, funcționalitatea glandei tiroide este redusă, astfel încât organul nu poate produce suficient de mulți hormoni pe cont propriu. Acești hormoni sunt tiroxina și triiodotironina, care sunt actori-cheie în metabolismul și fluidele organismului. Acești hormoni sunt, de asemenea, importanți pentru descompunerea grăsimilor, creșterea țesuturilor, alimentarea celulelor cu oxigen, activitatea cardiacă și producerea de energie.
Medicamente pentru GGT mărit. De ce trebuie acestea administrate
Cu alte cuvinte, atunci când apare hipotiroidismul, starea generală și bunăstarea se înrăutățește, iar în timp, deficitul de hormoni produși de glanda tiroidă are un efect negativ asupra funcționării altor sisteme vitale. Este întotdeauna o idee bună să urmați sfatul medicului dumneavoastră de a vă verifica nivelul hormonilor tiroidieni și să vă faceți cel puțin un test anual de sânge pentru hormoni. Glanda tiroidă ar trebui, de asemenea, să fie examinată cu ultrasunete pentru detectarea precoce a tumorilor.
Un dezechilibru în producția de hormoni tiroidieni de către glanda tiroidă și glanda pituitară, în special în absența pe termen lung a unei terapii adecvate, necesită o abordare terapeutică cuprinzătoare. Astfel, medicamentele ajută direct glanda tiroidă, hormoni care conțin tiroxină, triiodotironină. Medicamentele sunt un suport pentru organism. De mare folos sunt preparatele vitaminice și vitamino-minerale, inclusiv compuși care conțin iod.
Tratamentul, alegerea celui mai eficient medicament, dozajul și durata tratamentului sunt stabilite doar de specialistul care supraveghează pacientul. Iar această prescripție se face exclusiv pe baza testelor de laborator. Endocrinologul examinează, de asemenea, glanda tiroidă pentru a exclude tumorile și numai după ce a adunat informații complete este aleasă cea mai bună formulă de medicație. Autotratamentul în acest caz este extrem de periculos, deoarece boala afectează alte sisteme vitale.
Ce pastile sunt capabile să echilibreze deficitul de hormoni?
În orice formă de hipotiroidism, se acordă prioritate medicamentelor care sunt capabile să echilibreze deficitul de hormoni produs de glanda tiroidă. Aceștia sunt analogi sintetici ai propriilor noștri hormoni, cu o digestibilitate bună și o listă minimă de restricții de admitere.
Un plan dietetic este considerat suficient de important pentru a sprijini terapia principală, dar ca o acțiune concomitentă. În orice stadiu de hipotiroidism detectat în laborator, o dietă bazată doar pe alimente bogate în iod, fără a fi completată cu medicamentele menționate mai sus, nu va fi suficient de eficientă. Corecția nutrițională se referă doar la măsuri preventive sau concomitente.
Tratamentul hipotiroidismului cu plante medicinale, homeopatie și metode populare poate fi eficient, dar numai în stadiul cel mai timpuriu. Din nefericire, este aproape imposibil să se detecteze boala în stadii incipiente, fie prin simptome, fie prin teste de laborator. Pentru a face față hipotiroidismului, se prescrie o terapie medicamentoasă individuală în funcție de cauzele și forma disfuncției tiroidiene. Cel mai frecvent motiv pentru care un pacient se plânge de o stare de sănătate precară este forma clinică de hipotiroidism, iar un tratament de succes necesită deja utilizarea hormonilor sintetici.
Utilizarea hormonilor sintetici. Eficiența acestora
Cele mai frecvente, datorită eficienței sale ridicate, sunt preparatele de levotiroxină sodică, care este un analog sintetic al hormonilor proprii ai glandei tiroide. Astfel de formulări conțin hormonul T4, tiroxină. Substanța este implicată în mod activ în metabolismul carbohidraților, proteinelor, grăsimilor, se referă la regulatorii activității cardiovasculare, imunității, tonusului muscular, sistemului nervos central.
Monopreparatele de levotiroxină conțin un singur ingredient activ, levotiroxina de sodiu, sunt disponibile sub diferite denumiri comerciale, dar se manifestă în organism în același mod. Unele diferențe în ceea ce privește mecanismul de acțiune, restricțiile de utilizare și efectele secundare pot apărea în formulările combinate.
Astfel de medicamente pentru GGT mărit sunt întotdeauna prescrise numai de către un endocrinolog. Orice medicament trebuie utilizat în conformitate cu doza sa originală și toate formulele sunt disponibile cu diferite concentrații ale ingredientului activ.