Medicamente pentru gaze intestinale. Tratament terapeutic pentru a scăpa de disconfort

de: Corina Birta
14:08, 24 nov. 2022

Efectele flatulenței, durerea zdrobitoare, o burtă umflată poate fi ameliorată cu medicamente pentru gaze intestinale. A merge la serviciu, a participa la reuniuni de familie și, în cele din urmă, relațiile amoroase sunt comparabile cu tortura, atât din punct de vedere moral, cât și fizic. Trebuie să te limitezi nu numai la mâncare, ci și la comunicare, iar din cauza colicilor, nu vrei să te miști deloc.

Flatulența nu este o boală separată, ci o stare anormală a organismului, deci este dificil de tratat. Mai întâi trebuie identificat factorul declanșator și apoi trebuie început tratamentul terapeutic. Cu toate acestea, dacă balonarea este cauzată de alimentație, o dietă simplă poate ajuta.

Bolile cronice ale tractului gastrointestinal, în special ale pancreasului, duc la insuficiență enzimatică

Medicamente pentru gaze intestinale. Din ce cauza poate apărea deranjul

Balonarea poate apărea din cauza dietei dezechilibrate, consumul de alimente și băuturi care favorizează formarea excesivă de gaze. De asemenea, gazele se pot forma microflora intestinală alterată.  Disconfortul poate apărea și din cauza unor deficiențe enzimatice, inclusiv intoleranța la lactoză.

Sindromul intestinului iritabil, gastrită, duodenită, colecistită, hepatită, pancreatită și distensie intestinală, prezența aderențelor și tumori. De asemenea, gazele pot apărea din cauza constipației, nevrozei, aerofagiei sau scăderea bruscă a presiunii atmosferice.

Este clar că medicul nu poate identifica imediat cauza. Acesta examinează mai întâi pacientul. Se uită la limbă, la culoarea pielii, pipăie abdomenul și îl palpează. Dacă balonarea este evidentă, acesta va trimite pacientul la o ecografie și, dacă este necesar, la o radiografie a abdomenului. Bineînțeles, sunt necesare testele enzimatice de sânge și de scaun. Plus un test de disbacterioză intestinală și un examen rectal.

În al doilea rând, ar trebui să respectați principiul alimentației separate

Cum poate fi tratată flatulența. Ce alimente trebuie să elimini din dietă

Nimeni nu a murit vreodată din cauza flatulenței, dar aceasta trebuie totuși tratată. Deoarece flatulența face parte din procesul digestiv, este necesar, în mod natural, să se acorde atenție dietei. În primul rând, ar trebui să înlocuiți pâinea normală cu cea integrală. De asemenea, este indicat să folosești terci de orez și hrișcă, toate tipurile de carne, pește, bulion, băuturi din lapte acru, brânză de vaci, legume verzi, verdețuri și fructe moi.

În al doilea rând, ar trebui să respectați principiul alimentației separate, nu amestecați alimentele proteice cu cele cu carbohidrați. De asemenea, nu trebuie să vă spălați mâncarea cu apă sau să mâncați fructe imediat după prânz sau cină. Încălcarea acestor reguli duce la o slabă absorbție a alimentelor. Acest lucru duce la stagnarea alimentelor și la instalarea bacteriilor putrefactive, care eliberează gaze în timpul prelucrării bucăților de alimente. Acest lucru creează un dezechilibru în biocenoza intestinală, cu mai multe microorganisme producătoare de gaze decât cele care absorb gaze.

Bolile cronice ale tractului gastrointestinal, în special ale pancreasului, duc la insuficiență enzimatică. Acest lucru înseamnă că nu pot produce enzimele necesare pentru digestie. Există o singură soluție, să luați medicamente care conțin enzime. Printre aceste medicamente se numără „Pancreatină”, „Creon”, „Pancreoflat”.

Nimeni nu a murit vreodată din cauza flatulenței

Pastile pentru controlul gazelor. Cele trei grupe de remedii

Dacă vezica biliară, ficatul, intestinele nu sunt în ordine, trebuie administrare „Allohol”, „Festal”, „Digestal”, „Unienzym”. Este bine să iei medicamente care conțin diastază fungică, papaina, simetonă, nicotinamidă și cărbune activat. Acestea dau un anumit efect pozitiv. Almagel, Motilium, Motilalac și Renni ameliorează un stomac bolnav. Pentru corectarea microflorei intestinale se utilizează probiotice, a căror componentă principală este lactoza.

În ceea ce privește controlul gazelor, există trei grupe de medicamente eficiente. Astfel, trebuie să administrezi adsorbante, „dezamorsante” și antidiareice. cărbunele activ, cărbunele alb, „Polyphepan”, „Smekta”, „Polysorb”, absorb gazele, toxinele și sunt eliminate împreună cu acestea ca parte a fecalelor.

Pe lângă medicamente pentru gaze intestinale poți administra și remedii pe bază de plante pentru diaree. Printre acestea semințele de chimen, mărarul, feniculul, mușețelul, sunătoarea, tulpina sălbatică, menta, ghimbirul și pelinul îți pot fi de ajutor.

Balonarea poate apărea din cauza dietei dezechilibrate