Medicamente pentru depresie. Metode combinate pentru a trata tulburarea
Medicamentele pentru depresie sunt folosite acum și pentru alte tulburări psihice. Aceste medicamente se administrează în caz de nevroze, tulburări de personalitate, agresivitate, psihoze și schizofrenie. De asemenea, sunt folosite pentru multe boli. Printre acre dureri cronice, sindromul colonului iritabil, incontinență urinară și insomnie.
Baza de acțiune a antidepresivelor este de a restabili metabolismul perturbat al serotoninei. Metabolismul alterat al neurotransmițătorilor, unul dintre mecanismele principale ale depresiei, astfel încât normalizarea acestuia oferă un efect antidepresiv. Antidepresivele ameliorează simptomele depresiei, dar nu vor avea niciun efect asupra unei persoane care nu suferă de astfel de tulburări. Majoritatea antidepresivelor nu creează dependență. Însă, există câteva excepții. Din acestea fac parte medicamentele din grupa tranchilizantelor, precum fenazepam, alprazolam sau clonazepam.
Medicamente pentru depresie. Lista celor mai eficiente pastile
Amitriptilina este unul dintre cele mai puternice și mai eficiente antidepresive. În depresia severă, acesta este medicamentul cel mai eficient. Atunci când se administrează intravenos și intramuscular, are o acțiune rapidă, astfel încât este utilizat în asistența psihiatrică de urgență.
În cazul în care suferiți de vergeturi roșii mai bine să nu administrați medicamentul intravenos. Dezavantajele medicamentului constau în efectele secundare provocate de remediu. Printre acestea se numără somnolența, uscăciunea gurii, vederea încețoșată și ușoare tulburări de coordonare.
Clomipramina are, de asemenea, un efect antidepresiv puternic și efecte secundare frecvente. Pe lângă efectul său antidepresiv, reduce obsesiile și anxietatea. Imipramina, are un puternic efect stimulant. Este eficient în cazul depresiei cu apatie și letargie. La fel ca toate antidepresivele triciclice, medicamentul are o mulțime de efecte secundare, precum gură uscată, tendință la constipație și somnolență.
Pe lângă medicamente, există multe tratamente non-farmacologice pentru depresie. Printre acestea se numără psihoterapia, terapia prin biofeedback, terapia dietetică, fizioterapia, terapia prin exerciții fizice, reflexoterapia, terapia prin lumină și culoare și privarea de somn. Cel mai adesea, pentru tratarea depresiei se folosește o combinație de mai multe metode.
Cele mai puternice remedii pentru a scăpa de anxietate și stări nevrotice
Printre cele mai eficiente remedii se numără Azafen. Este unul dintre antidepresivele triciclice cu o toleranță bună și, prin urmare, este adesea recomandat persoanelor în vârstă și persoanelor cu boli interne subiacente.
De asemenea, recomandat de medici este și medicamentul Nialamidă. Remediul de primă generație din acest grup, retras cu mulți ani în urmă. În această grupă de medicamente este trecut și Pirazidol. Un antidepresiv cu spectru larg de acțiune foarte eficient, cu efecte secundare minime. Acesta este utilizat și astăzi pentru tratarea diverselor tulburări.
Moclobemida are un efect anti-anxietate, ceea ce îl face eficient pentru depresia însoțită de sociofobie și anxietate. Pe când Maprotilină este bun în caz de depresia însoțită de oboseală, dureri musculare, pierderea sentimentelor sau letargie. Un mare avantaj al acestui medicament este forma sa de fiolă, care îi permite să fie administrat intravenos, ceea ce asigură un debut rapid al efectului terapeutic. Este bine să știi că Doxepin este un medicament rar utilizat.
Acestea sunt cele mai frecvent prescrise medicamente pentru depresie din zilele noastre. Ele au dobândit această „popularitate” în virtutea unui număr de avantaje. Acestea sunt eficiente, ușor de prescris, bine tolerate și sunt promovate pe scară largă de către companiile farmaceutice.