Medicament folosit pentru colesterol, tratament pentru coronavirus

de: BZI.ro
20:15, 15 iul. 2020

Medicament folosit pentru colesterol, tratament pentru coronavirus. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Ebraică din Ierusalim, s-a descoperit că un tratament anticolesterol aprobat de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA ar putea constitui tratament pentru coronavirus.

Medicamentul ”Fenofibrat” poate bloca înmulțirea COVID-19 în celulele pulmonare

Directorul fondator al Centrului de Bioinginerie „Alexander Grass”, profesorul Yaakov Nahmias, în colaborare cu dr. Benjamin Tenoever, de la Centrul Medical „Mount Sinai din New York, au ajuns la concluzia că medicamentul ”Fenofibrat” poate bloca înmulțirea COVID-19 în celulele pulmonare.
Conform cercetărilor realizate în laboratoarele Universităţii Ebraice din Ierusalim, medicamentul este eficient pentru vindecarea țesuturilor umane infectate. Însă eficiența acestuia va fi examinată în teste clinice.

Yaakov Nahmias a explicat cum a ajuns să descopere acest lucru

Profesorul a arătat că reacţia plămânilor la coronavirus este în principal metabolică, conducând la acumularea de grăsimi în plămâni. Faptul că acest medicament este folosit pentru tratarea colesterolului, a dus la ideea că ar putea funcționa și în cazul temutului virus.

„Am observat că reacţia plămânilor la SARS-CoV-2 este în principal metabolică, conducând la acumularea de grăsimi în plămâni. Datele noastre arată că acumularea de celule anormale poate anticipa aspecte critice ale evoluţiei Covid-19. Vorbim despre un progres major, care poate deschide posibilităţi de neutralizare a activităţilor virusului prin concentrarea asupra ţesutului-gazdă, care oferă virusului platforma de a se dezvolta. Acest lucru ne-a condus la a verifica ce tratamente existente pot bloca activitatea de reproducere a virusului, limitând astfel severitatea bolii.”

Tratamentul poate transforma COVID-19 într-o banală răceală. Medicament folosit pentru colesterol, tratament pentru coronavirus

Conform testelor efectuate în laborator, Fenofibrat, medicament aprobat în 1975 în SUA pentru tratarea colesterolului permite reducerea nivelului grăsimilor din plămâni. Cercetătorii au aflat că medicamentul blochează abilitatea coronavirusului de preluare a controlului asupra celulelor pulmonare, limitând reproducerea virusului şi evoluţia bolii.

„Descoperirea noastră intervine în momentul potrivit, deoarece există indicii noi că anticorpii acestui virus permit protejarea pacienţilor doar câteva luni, iar dacă rezultatele noastre se vor confirma în testele clinice, tratamentul cu medicamentul nostru poate transforma Covid-19 într-o răceală obişnuită”, a afirmat profesorul Yaakov Nahmias.

Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus

Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Europei, consorţiul finanţat de Uniunea Europeană a anunţat faptul ca medicamentul generic se numeşte raloxifen şi ar putea fi un medicament excelent pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimtomatici care au COVID-19. Conform comunicatului, consorţiul utilizează o platformă de supercalcul susţinută de Uniunea Europeană, fiind una dintre cele mai performanţe din lume. Programul reuneşte cei mai buni cercetători europene dar şi cele mai mari companii farmaceutice din lume

„Un consorțiu finanțat de UE a anunțat astăzi, 18 iunie, că un medicament generic, înregistrat deja, care este utilizat pentru tratarea osteoporozei, denumit raloxifen, ar putea fi un tratament eficace pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau asimptomatici. Consorțiul utilizează o platformă de supercalcul susținută de UE, una dintre cele mai performanţe din lume, pentru a verifica impactul potențial al moleculelor cunoscute asupra structurii genomice a noului coronavirus. Acesta este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului”, se arată în comunicat.