Medic din Dolj, prins în timp ce elibera certificate verzi fără vaccinare. Ce au găsit polițiștii în cabinetul acestuia
Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar privind emiterea de certificate verzi fără vaccinare, după destructurarea unei grupări infracționare care activa în judeţul Dolj.
Poliţiştii din Dolj, coordonați de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au reușit prinderea în flagrant a trei persoane, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj. Acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după ce infractorii primiseră o sumă de bani în schimbul unui certificat de vaccinare anti-COVID, fără realizarea efectivă a imunizării.
Un medic din Dolj elibera certificate verzi fără vaccinare
În cadrul anchetei, au fost efectuate numeroase percheziții atât la domiciliu, la cabinetul medicului de familie și la o clinică medicală. Acolo, polițiștii au găsit sume importante de bani, bonuri valorice, tichete de masă și adeverințe false de vaccinare anti-covid.
„Ca urmare a acestei situaţii, au fost efectuate un număr de şase percheziţii domiciliare, dintre care patru la domiciliile unor persoane, iar două la cabinetul medicului de familie şi o clinică medicală la care acesta lucra. La percheziţii au fost identificate sume considerabile de bani în lei şi valută, un număr important de bonuri valorice/tichete de masă în valoare de 100 lei pentru persoanele care s-au vaccinat cu schema completă, precum şi adeverinţe de vaccinare anti-Covid, precum şi alte înscrisuri care interesează cauza”, se arată într-un comunicat al DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj.
Descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie. Ancheta vizează aspecte de natură infracţională săvârşite de medicul de familie, ambulanţier şi alte persoane intermediare. Acestea racolau clienţi dispuşi să ofere între 100 şi 250 de euro pentru un certificat de vaccinare cu un vaccin în doză unică, fără efectuarea vaccinării reale.
Eficiența dozei 4 de vaccin nu este dovedită științific
Un studiu recent a demonstrat eficacitatea vaccinului Vaxzevria, produs de AstraZeneca, în lupta cu virusului Omicron. În urmă cu ceva timp, specialistul Radu Țincu a avut o intervenţie la un post de televiziune legat de vaccinurile împotriva COVID-19. Medicul este de părere că trebuie să fie găsită o soluţie la vaccinare și că nu este posibil ca oamenii să se vaccineze la fiecare 4 luni.
„Nu o să putem să biciuim sistemul imunitar la nesfârşit ca să ajungem cu acest nivel de anticorpi încât să elimine variante mutante. Cred că la un moment dat, ca şi în cazul gripei, trebuie să modificăm compoziţia vaccinului astfel încât ea să fie suficient de potrivită pentru a neutraliza aceste variante virale”, a declarat medicul
De asemenea, Radu Țincu observă faptul că sunt state care s-au grăbit să administreze a patra doză de vaccin în ciuda faptului că până în momentul prezent nu există vreun studiu științific care să demonstreze eficiența dozei. Specialistul este de părere că în acest moment sunt doar speculații despre eficiența celei de-a patra doză de vaccin.
La rândul lui, şeful Strategiei Vaccinurilor la Agenţia Europeană a Medicamentului, Marco Cavaleri, a declarat că există o supraîncărcare a sistemului imunitar din cauza vaccinurilor anti Covid-19.