Măști pentru păr ars – Cum scapi de vârfurile arse fără să te tunzi
Părul este unul din lucrurile care atrag atenţia la aspectul unei persoane, mai ales dacă e vorba de o femeie. Podoaba capilară poate fi coafată în fel şi chip, dar utilizarea produselor şi a ustensilelor de hair-styling duc la deteriorarea ei în timp. Cel mai adesea, este vorba despre ondulator şi placa de păr. Uite, în schimb, ce măști pentru păr ars poţi folosi chiar acasă la tine.
Dacă podoaba capilară nu îţi este arsă mult, poţi încerca să remediezi problema, cu ajutorul unor măşti. De asemenea, e bine să limitezi utilizarea produselor care au ars-o. Dacă, în schimb, nu dau nici acestea vreun rezultat, atunci este clar că trebuie să tunzi partea arsă. Hai totuşi să încerci şi unele tratamente naturiste. Ţi le poţi face chiar tu.
Măşti pentru păr ars – Cum să-ți recapeți frumusețea
Următoarele măști sunt foarte ușor de făcut acasă, în propria baie. În plus, nu ai nevoie de cine știe ce produse. Pe majoritatea le ai deja, cu siguranță, în bucătărie.
Mască cu iaurt ori smântână
Ajută la recăpătarea vitalităţii şi îl hidratează. Ai nevoie de o cănită de iaurt ori de smântână. Masează părul şi lasă să acţioneze în jur de 20-25 de minute. Apoi clăteşte-te cu apă călduţă şi șamponează-te ca de obicei. Masca aceasta este recomandată o dată la două săptămâni, ca să observi efecte vizibile.
Mască cu avocado
Hidratează foarte mult părul. Avocado, de altfel, este bun pentru orice tip de păr deteriorat. Ai nevoie de 1/2 avocado şi de 3 linguriţe de maioneză. Amestecă ingredientele foarte bine, ca să obţii o pastă omogenă, după care aplic-o mai ales pe vârfuri. Ai grijă ca părul să fie uscat. Acoperă apoi părul cu o folie alimentară şi înfăşoară-ţi capul cu un prosop mai gros. Lasă masca să acţioneze în jur de o jumătate de oră. După aceea clăteşte-te cu apă călduţă şi spală-te ca de obicei.
Mască cu ulei de măsline
Uleiul de măsline este foarte versatil, întrucât e recomandat inclusiv pentru părul creţ ori părul vopsit. Ai nevoie de 2 linguri de ulei de măsline şi o ceşcuţă de miere de albine. Amestecă ingredientele bine, ca să se omogenizeze. Umezeşte părul şi aplică masca pe el. După circa un sfert de oră, clăteşte-te din abundenţă. Dacă se poate, rămâi cu părul aşa, pentru că toţi nutrienţii să pătrundă mai bine în firele de păr. Se recomanda ca masca să fie utilizată o dată pe lună.
Mască cu ulei de ricin
Despre uleiul de ricin se spune că stimulează creşterea firelor de păr, inclusiv când e vorba de gene şi sprâncene. Ai nevoie de 1 gălbenuş (neapărat să fie de la un ou proaspăt), puţină zeamă de lămâie, o lingură de ulei de măsline şi câteva linguriţe de ulei de ricin. După ce le amesteci bine, aplica masca pe părul uscat. Las-o să acţioneze chiar şi o oră şi jumătate, apoi clăteşte-te bine.
Nu uita: nici o mască nu este miraculoasă. Ideal e să ai grijă în mod constant de podoaba capilară. Protejeaz-o prin rărirea folosirii ondulatorului sau a plăcii de păr. Expunerea la temperaturi înalte duce la degradarea părului în timp. Inclusiv uscătorul de păr poate contribui la acest lucru.