Mașini imaginare, vândute de un român în străinătate. Bărbatul a creat un prejudiciu de 800.000 euro
Cornel Mihele, un român, în vârstă de 46 de ani, a fost arestat la Oradea, după ce a vândut în străinătate mai multe maşini care nu existau. Acesta a putut strânge astfel aproximativ 794.000 de euro. Cornel Mihele a fost căutat de autorităţile din Germania pentru o fraudă iniţială care a adus un prejudiciu de 516.000 euro şi arestat provizoriu la Curtea de Apel Oradea, în vederea extrădării, potrivit ebihoreanul.ro.
Mai mult decât atât, acesta este acuzat că, în luna noiembrie a anului 2015, şi-a falsificat actele de identitate, şi-a deschis un cont sub noul nume în localitatea Bremmen, apoi a creat un site-fantomă prin care spunea că vinde maşini second hand de mare putere.
Deși mașinile nu existau, românul s-a ales cu 516.000 euro
O nouă escrocherie făcută de un român. Bărbatul a creat un web site fals și vindea bolizi de lux la mâna a doua. Acesta cerea bani în avans de la clienţii interesaţi. Prejudiciul reclamat de cei păcăliţi s-a urcat la 516.000 euro.
Site-ul cu pricina a funcţionat timp de 30 de zile, iar mai apoi a dispărut. Numărul de telefon dat pentru contact a fost închis, iar maşinile acelea nu au existat niciodată.
„Inculpatul nu a avut niciodată intenţia de a vinde vehicule şi nici de a restitui sumele încasate”, au arătat anchetatorii germani în documentele transmise la Oradea prin care au solicitat extrădarea lui Mihele.
Orădeanul este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de înşelăciune, fals şi uz de fals. Pentru aceste infracţiuni bărbatul riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. Marţi, pe numele lui a fost emis un mandat de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile.
După un an, orădeanul a „recidivat”
„Afacerea” din anul 2015 a fost doar debutul. După nici un an, românul a dezvoltat o escrocherie similară, tot în statul german.
Cornel Mihele a înfiinţat o firmă-fantomă, SB Import Export GMBH, cu sediul în Rostock, şi un site unde oferea spre vânzare „autoturisme de mare putere”. La fel, celor interesaţi le cerea un avans într-un cont bancar.
Într-o singură lună, în perioada 4 noiembrie – 19 decembrie 2016, orădeanul ar fi înşelat nu mai puțin de 11 persoane, de la care a încasat cu titlu de avans 278.000 euro.
Acum, în acest din urmă caz, Cornel Mihele este anchetat pentru înşelăciune, fals şi uz de fals.
Un bărbat a trimis plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă
Un bărbat a trimis mai multe plicuri de ceai și biscuiți în locul telefonului pe care voia să-l vândă pe un site de profil. În ultimii ani, platformele de cumpărături online au devenit extrem de atractive pentru indivizii care vor să obțină câștiguri ilicite.
Recent, Anthony Cooper, un bărbat din Anglia și-a pus telefonul aproape nou la vânzare pe Facebook, cerând 550 de lire pentru el. Mai apoi a fost contactat de o persoană, care susținea că este fiica unui pensionar.
Anthony și-a dat seama imediat că este vorba despre o escrocherie. Când au început să converseze pe Whatsapp, suspiciunile sale au fost confirmate. Cumpărătorul s-a dovedit a fi, de fapt, un bărbat domiciliat în Londra. Iar la o căutare rapidă pe Google, Anthony a observat că numărul de telefon al individului apărea într-o serie de escrocherii pe Facebook.
În locul telefonului, Anthony a trimis pliculețe de ceai și biscuiți. A primit un mesaj prin care se confirma faptul că bărbatul ar fi pus banii în cont, însă după câteva ore a primit un mail prin care i se spunea că tranzacția a eșuat și că trebuie să cumpere vouchere de pe Amazon, în valoare de 400 de lire.
Escrocul, însă, avea să aibă parte de surpriza vieții sale atunci când a deschis pachetul și a văzut mesajul postat de Anthony.
”Ai aici un pliculeț de ceai. Băutura e din partea mea. O să postez asta pe Facebook că să te fac celebru”, a fost mesajul lui Anthony care a vrut să atragă atenția internauților asupra escrocilor.