Masca a devenit obligatorie în spațiile publice din Caraș Severin. Măsura a intrat în vigoare de miercuri
Masca a devenit obligatorie în spațiile publice din Caraș Severin. Anunțul a fost făcut de către Prefectură. În urma acestei hotărâri masca poate fi și reutilizabilă, poate fi și eșarfă sau alt accesoriu vestimentar, care să acopere nasul și gura. Potrivit autorităților din Caras-Severin, hotărârea CJSU privind obligativitatea acoperirii feţei la nivelul nasului şi gurii a intrat în vigoare de miercuri.
Masca poate fi din materiale de protecţie de unică folosinţă, dar și reutilizabile.
Masca a devenit obligatorie în spatiile publice din Caras Severin
Scopul instituirii obligativității este acela de a reduce riscul epidemiologic de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în spaţiile publice deschis.
Aceasta obligativitate este impusa pe țoață perioada stării de alerta pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau alte activităţi, reglementate de prevederi legale în vigoare fac parte din excepție.
Masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise și în județul Timiș
Masca devine obligatorie în spaţiile publice deschise și în județul Timiș. Totodată activitatea unor operatori economici se vă desfăşura parţial. Rata de infectare cu SARS CoV-2 depăşeşte pragul de 1,5 la mia de locuitori în 24 de localități din județul Timiș.
Hotărârea luata de CJSU Timiş, pe întreg teritoriul judeţului impune obligativitatea purtării măştii de protecţie, pe toată perioada stării de alertă, în spaţiile publice deschise, astfel încât să acopere nasul şi gura, respectiv: pe o rază de 50 m de intrarea în perimetrul unităţilor de învăţământ, în pieţe comerciale, târguri, oboare, pieţe de vechituri, pieţe agroalimentare, zone de aşteptare, cozi formate la intrarea în diverse instituţii şi societăţi comerciale, staţii de transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, grădini de vară, festivaluri publice şi private, evenimente culturale publice şi private şi manifestări publice, ceremonii religioase, slujbe şi rugăciuni colective, în zonele de promenadă aglomerate incluzând centrele pietonale ale localităţilor şi falezele (malurile râurilor) din interiorul localităţilor, parcările şi zonele de agrement adiacente centrelor comerciale şi mall-uri.
Aceasta măsură se aplică pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului, şi în intervalul orar 06.00-23.00
Alba Iulia, în carantină de aseară
Municipiul Alba Iulia a intrat în scenariul roşu de aseară, de la ora 22.00, pe o perioadă de 14 zile, potrivit unei decizii adoptate de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU). Alba Iulia este oraş în care incidenţa a ajuns la 3,24, cu 243 de cazuri noi de COVID-19 depistate de la 1 octombrie, din care 39 în ultimele 24 de ore.
Membrii CLSU Alba Iulia au hotărât joi, 15 octomrbie, suspendarea temporară a activităţilor didactice în toate unităţile care presupun prezenţa faţă în faţă, cursurile urmând a se desfăşura în sistem online, precum şi instituirea obligaţiei purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise.
Mai mult, se suspendă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în spaţiile interioare, precum şi a firmelor din domeniul jocurilor de noroc.