Prima pagină » Titlurile zilei » Masacrul din Târgușor încă îl bântuie pe singurul supraviețuitor. Nici acum nu poate vorbi despre asasinat: „Nu am nimic de comunicat” – EXCLUSIV/FOTO

Masacrul din Târgușor încă îl bântuie pe singurul supraviețuitor. Nici acum nu poate vorbi despre asasinat: „Nu am nimic de comunicat” – EXCLUSIV/FOTO

20 iul. 2023, 02:00, 4 ,
Cosmina PUIU/Lucian SAVA în Titlurile zilei

Masacrul din Târgușor încă îl bântuie pe singurul supraviețuitor. Nici acum nu poate vorbi despre asasinat, chiar dacă au trecut atâția ani. Aurelian Giosan, autorul scenei de groază, este condamnat pe viață

Momente greu de imaginat. Chiar dacă totul s-a întâmplat în 2015, în căminul C4 din Târgușor Copou, cel care a scăpat cu viață nu poate vorbi nici acum despre asasinat, refuzând să facă orice declarație cu privire la acest scenariu parcă desprins din filmele de groază.

Masacrul din Târgușor încă îl bântuie pe singurul supraviețuitor

Casian Harpa este un tânăr din județul Neamț, pe atunci student, care a scăpat cu viață după ce a fost înjunghiat de aproximativ 20 de ori în spate, în timp ce dormea. A fost cel mai negru coșmar, iar când s-a trezit era pe patul de spital, unde s-a zbătut mult timp între viață și moarte. Colegul său, Viktor Nour, a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit.

„Nu am nimic de comunicat”, a transmis reporterilor BZI Casian Harpă, tânărul care a scăpat cu viață.

Anchetă pe muchie de cuțit în urmă cu 6 ani

Aurelian Giosan a spus încă din ziua în care a ajuns pe mâna poliției că nu are niciun fel de amestec în toată această poveste. El a susținut tot timpul că în camera de cămin se află el, Casian, Viktor și un al patrulea individ, pe nume Vladimir. Giosan a spus că, în timpul unui joc de poker, Vladimir, prieten cu Viktor (ambii fiind moldoveni), ar fi încercat să trișeze. Giosan ar fi observat asta și i-ar fi atras atenția. Atunci, Vladimir ar fi pus mâna pe un cuțit și l-ar fi atacat pe Aurelian Giosan.

Acesta s-ar fi apărat și ar fi barat lovitura de cuțit cu o palmă, având o tăietură. Însă, cu toate acestea, lucrurile au fost destul de clare și judecătorii l-au condamnat pe viață. Această decizie de condamnare vine într-un context extrem de sensibil, pentru că mulți magistrați care au fost desemnați aleatoriu să judece acest dosar s-au abținut pe motiv că Universitatea „Al. I. Cuza” era parte civilă în dosar și ei aveau legături cu această instituție de învățământ.

„Instanța a dispus condamnarea inculpatului Giosan Aurelian la pedeapsa rezultantă de detenție pe viață pentru comiterea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, tâlhărie calificată și distrugere”, au precizat atunci judecătorii.

Aurelian Giosan a șocat toată țara cu crima pe care a comis-o într-un mod „perfect”, însă se speculează faptul că el încearcă să scape de închisoare, invocând diferite probleme de sănătate, susținute de niște medici. Rămâne de văzut dacă va rămâne după gratii Aurelian Giosan după masacrul din Târgușor, în pofida încercărilor de a evada.

Comentarii
  • Prison brake

    Pai daca nu poate vorbi inseamna ca il apara pe criminal…

  • nu ati spus nimic…stirea pare scrisa de un elev de liceu care invata sa ia cu greu… bacul…

  • Pentru un poker și a dat viata

  • Normal,in Targusor numai crime. Anul asta ala care s-a drogat si a murit, l-au bagat sub pres spunand ca a consumat energizante. La UAIC face fiecare ce vrea. Am multe dovezi video pe care le voi trimite televiziunilor. Se vand droguri in camine, se drogheaza in camin, violuri ascunse de catre personalul UAIC si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`