Bărbatul suspectat că a ucis-o pe fetița de 12 ani și a ascuns-o în canapea va fi extrădat din Olanda, urmând să fie preluat de autoritățile române.
În prezent, principalul suspect al crimei din Berceni se află în custodia autorităților olandeze, iar după ce va fi definitivată decizia de extrădare, el va fi predat autorităților din România.
Bărbatul suspectat că a ucis-o pe fetița de 12 ani, extrădat din Olanda. Când ar urma să ajungă în țară
Pe numele său există deja un mandat preventiv de arestare, care a fost dat în lipsă de magistrații de la Tribunalul București.
În dosar, mama fetei de 12 ani are calitatea de martor, fiind deja audiată.
Femeia susține că este nevinovată și că nu a avut nicio legătură cu crima.
Mama suspectului le-a spus anchetatorilor că fiul ei i-a mărturisit că a ucis-o pe Anamaria, însă din greșeală, fata lovindu-se, după ce a împins-o, cu capul de cadă.
Cu toate acestea, medicii legiști infirmă această ipoteză și spun că fata a murit asfixiată.
Marcel Şerbuc, principalul suspect, va ajunge în România după ce judecătorii de la Tribunalul din Amsterdam vor definitiva decizia de extrădare.
Filmul tragediei din Berceni, unde o fată de 12 ani a fost găsită moartă în lada de la pat
Au fost prelevate probe de la fața locului timp de zeci de ore, iar apartamentul a fost sigilat.
17 aprilie – Bunica fetiţei discută pe WhatsApp pentru ultima dată cu mama copilei şi stabilesc să se întâlnească pe 21 aprilie
21 aprilie – Ana Maria şi mama ei nu ajung la întâlnirea cu bunica, aceasta încearcă să le contacteze, fără succes
5 mai – Tatăl biologic al fetiţei reclamă dispariţia ei la Secţia 24 Poliţie Bucureşti, de acolo este îndrumat către Poliţia Capitalei
3 iunie – Proprietarul apartamentului descoperă cadavrul fetiţei sub canapea
4 iunie – Anchetatorii recoltează probe ADN de la tatăl fetiţei şi de la bunica ei
6 iunie – Probele ADN confirmă că trupul neînsufleţit găsit în canapea este al fetiţei de 12 ani.
Dacă sunteţi victimă a violenţei domestice sau martor al unor astfel de abuzuri, puteţi cere ajutor la numărul de telefon 0 800 500 333. Serviciul este gratuit şi disponibil 24 de ore din 24.
În ajutorul victimelor sunt pregătite să intervină 42 de echipe formate din specialişti din mai multe instituţii ale statului, echipe aflate atât în Bucureşti cât şi în toate cele 41 de judeţe ale ţării.
Țagan