Prima pagină » Actualitate » Marcel Ciolacu face primele declarații după consultările de la Cotroceni: „Ce nu va putea face Guvernul demis va face Parlamentul” – LIVE VIDEO
Marcel Ciolacu face primele declarații după consultările de la Cotroceni: „Ce nu va putea face Guvernul demis va face Parlamentul” - LIVE VIDEO

Marcel Ciolacu face primele declarații după consultările de la Cotroceni: „Ce nu va putea face Guvernul demis va face Parlamentul” – LIVE VIDEO

11 oct. 2021, 14:19,
Roxana Butuc, în Actualitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu face astăzi 11 octombrie 2021, în cadrul unei  conferințe de presă, primele declarații după consultări de la Cotroceni pe care le-a avut cu președintele Iohannis.

Marcel Ciolacu a afirmat faptul că PSD va forma o majoritate pentru anticipate, singura soluție pentru România, în opinia acestora de a scăpa de criza în care se află.

Marcel Ciolacu face primele declarații după consultările cu președintele Iohannis

După negocierile avute la Palatul Cotroceni, președintele Partidului Social Democrata a declarat că vinovații pentru această criză politică sunt președintele Klaus Iohannis și PNL.

„Şi preşedintele Iohannis, în primul rând autorul acestei coaliţii, responsabilul pentru această criză politică alături de PNL. România se afla într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Fără o majoritate consistenta România nu va putea depăşi această criză. Ori se creează o majoritate pentru o eventuală guvernare, ori pentru anticipate. În PSD se va creea majoritate pentru anticipate. Până atunci, l-am asigurat pe preşedinte că românii nu vor fi abandonaţi

Numai domnul Cîțu înțelege aceste majorități. Poate, acum, de când este președinte la PNL va mai înțelege ceva și din jocul politic. Noi am depus o moțiune de cenzură, nu am creat o nouă majoritate politică. Noi nu am venit cu un proiect politic nou.”, a spus Ciolacu.”

Președintele PSD, despre anticipate

În cadrul conferinței de presă, Marcel Ciolacu a declarat faptul că PSD vrea anticipate, astfel că se va ajunge în această situație dacă se va forma o majoritate.

„Democraţia funcţionează pe majorităţi. Dacă o majoritate hotărăşte că se va merge pe anticipate, se va merge indiferent dacă vrea sau nu Preşedintele, pentru că nu poate opri o majoritate care dărâmă guverne unul după altul.

Dacă se creează o majoritate care vrea anticipate şi face un acord politic, intrăm în logica de anticipate. Nu o poate opri preşedintele. Eu vorbesc de preşedintele României, nu de Zeus. Dacă e zeu, nu te supui unei majorităţi. Are nişte prerogative constituţionale pe care trebuie să le respecte”, a declarat Ciolacu.

Președintele PSD a spus că partidul caută o soluție pentru situația prețurilor la energie și gaz

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Marcel Ciolacu a ridicat și problema cu care se confruntă românii, anume cea a prețurilor ridicate la gaz și energie. Acesta a spus că PSD lucrează non-stop pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a se rezolva această problemă.

„L-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României.

Parlamentarii PSD din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Am depus în birourile permanente atât la Senat şi Camera solicitările pentru plafonarea preţurile la energie şi gaz. Legea va merge săptămâna viitoare la promulgare. Trebuie să depăşim această pandemie.

Românii trebuie să depăşească şi criza socială. Această iarnă va fi una dintre cele mai grele. Ştim cu toţii unde am ajuns. Am îngheţat toate veniturile şi cu scumpirile astea nu vor face românii față”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a depus plângere penală

La declarațiile de presă, șeful PSD a mai anunțat faptul că a depus plângere penală pe numele lui Cîțu.

„Rectificarea bugetară s-a făcut după numărul de locuitori. E o lege, e o schemă de calcul. Banii îi primești în funcție de parametri. Îl anunț pe domnul Cîțu că am depus plângerea penală. Municipiul Motru a primit 0 lei. Cred că procurorii vor înțelege mai multe”, a spus Marcel Ciolacu.

PSD e pregătită de o guvernare dacă adună o majoritate

Întrebat dacă se gândește ca partidul să revină la guvernare, Marcel Ciolacu a declarat faptul că PSD este pregătită oricând să preia conducerea dacă se va exista o majoritate consistentă.

”În primul rând, PSD nu a spus niciodată că nu-și asumă guvernarea. Am spus că suntem pregătiți și pe termen scurt și pe termen lung. Mergem la guvernare, dacă există o majoritate solidă. În acest moment PSD nu are o majoritate parlamentară”, a spus șeful PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *