”Pe 7-9 mai va fi acest maraton al vaccinării la București. Foarte probabil, locațiile vor fi două. La Sala Palatului și Biblioteca Națională. Trebuie să combinam acest eveniment medical cu unul social și cultural. Va fi nevoie doar de cartea de identitate”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.
Vaccinul administrat, cel mai probabil, va fi cel produs de Pfizer. Pentru rapel, se va organiza un astfel de eveniment peste 21 de zile. De asemenea, cei vaccinați se pot programa pentru rapel la orice alt centru în care se administrează Pfizer. La maraton, pot participa români din toată țara, nu doar din București. Singurul act necesar pentru maratonul de vaccinare este buletinul. Vaccinarea la maraton nu presupune o programare, ci doar să vă prezentați în locul în care are loc.
Timișoara a dat startul maratonului pentru vaccinare. Mii de oameni au stat deja la rând și au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Și în Timișoara, vaccinul utilizat a fost Pfizer. Maratonul de vaccinare presupune implicarea a sute de voluntari. Sunt trei zile și trei nopți de vaccinare, programul fiind non-stop. Ținta ar fi de peste 10.000 de persoane vaccinate.
O nouă tranşă de vaccin Moderna soseşte, astăzi, în România
O nouă tranşă de vaccin Moderna, constând în 76.800 de doze, soseşte, duminică, în ţară, pe cale terestră, anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).
Dozele de vaccin vor fi distribuite, astfel:
*Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 36.000 doze;
*Centrul Regional de Depozitare Braşov: 14.400 doze;
*Centrul Regional de Depozitare Cluj: 9.600 doze;
*Centrul Regional de Depozitare Craiova: 4.800 doze;
*Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.
Potrivit CNCAV, cele 36.000 de doze care vor sosi la Bucureşti vor rămâne în depozitul central de la Institutul „Cantacuzino” pentru a fi distribuite, conform solicitărilor, centrelor regionale de depozitare Constanţa şi Iaşi la o dată ulterioară.
Până în prezent, 560.400 de doze Moderna au fost recepţionate, iar 395.601 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare.