Mâncăruri simple de Paști. Ce să pregătești ca să îți impresionezi invitații

de: madalina.diaconu
15:31, 20 apr. 2022

Rețetele de mâncăruri simple sunt tot mai căutate mai ales în preajma Paștelui. Ouăle umplute și friptura de miel pot fi două alegeri ideale. Acestea fiind ușor de gătit și extrem de gustoase.

Având în vedere că în preajma sărbătorilor tindem să mâncam foarte multe bucate bogate în grăsimi, trebuie să acordați o atenție asupra colesterolului mărit. Acesta vă poate cauza probleme, de aceea trebuie să serviți cu măsura preparatele tradiționale.

Mâncăruri simple pentru sărbătorile Pascale – Ouă umplute

În cazul în care doriți să diversificați puțin masa de Paști puteți opta pentru ouăle umplute. Rețeta este una foarte simplă și rapidă. Mai întâi de toate veți avea nevoie de 12 ouă pe care le veți fierbe. Din cantitatea menționată veți obține 24 de bucăți. Să aveți în vedere că ouăle trebuie să fie tari, de aceea trebuie lăsate la fiert în jur de 12 minute să fiarbă. După ce au fiert, se lasă timp de 15 minute în apă rece, apoi se decojesc. Cât timp așteptați ca acestea să fiarbă, puteți prepara maioneza dintr-un ou cu o linguriță de muștar și ulei. 

După ce sunt gata, ouăle se vor tăia în jumătate pe lungime, se vor scoate cu grijă gălbenușurile și se vor pune într-un bol. Acestea se vor freca bine împreună cu un pate de 120 grame de pui, sare și piper după gust. După ce compoziția este omogenizată se vor adăuga 4 linguri de maioneză și două linguri de muștar. Se amestecă din nou toate până ce veți obține o pastă fină. Pe un platou se va pune restul maionezei amestecată cu două linguri de iaurt. Deasupra acesteia se vor adăuga albușurile cu tăietura în sus ce vor fi umplute cu pasta fină obținută. Pentru un aspect mai plăcut se poate presăra peste ouă și puțin pătrunjel tocat.

Friptură fragedă de miel

Friptura de miel este nelipsită de pe masa de Paști, fiind foarte îndrăgită de către români. Este o mâncare simplă pe care o puteți găti în maxim 30 minute. Mai întâi de toate veți avea nevoie de ingredientele pentru marinată în care veți lăsa pulpa de miel. Într-un blender veți pune două linguri muștar cu semințe, trei căței de usturoi și fire de cimbru, un fir de rozmarin, coaja de la o lămâie rasă și două linguri de suc din lămâie, opt fileuri de anșoa, două linguri de soia și ulei de măsline. De reținut este faptul că nu trebuie să mai adăugați sare deoarece sosul de soia și anșoa sunt destul de sărate. Dacă vă place mai picant puteți adăuga și piper. 

După ce preparați marinata, veți pregăti 1,6 kilograme de pulpă de miel. Aceasta va trebui spălată bine, apoi uscată cu un șervețel. Se vor face mici incizii cu ajutorul unui cuțit în care se vor adăuga felii de usturoi. Ulterior va trebui să ungeți pulpa de miel cu marinată, o puneți într-un bol peste care turnați restul de sos deasupra și o acoperiți cu o folie de aluminiu. Se va lăsa la frigider timp de patru ore, iar după ce o scoateți de la rece o veți mai lăsa încă 30 minute pentru a ajunge la temperatura camerei. Pulpa de miel se va pune într-o tavă și se va lăsa la făcut timp de 20 minute la 220 de grade, apoi timp de două ore la 150 grade. La final, friptura va fi suculentă și fragedă.

Pentru idei de mâncăruri simple pe masa de Paști, cele două rețete sunt ideale. Nu vă răpesc mult timp și până și cele mai nepricepute persoane le pot găti. Dacă doriți un preparat dulce tradițional puteți opta și pentru rețeta de chec pufos tradițional.