Prima pagină » Culinar » Mâncare gustoasă şi rafinată – Pulpă de raţă cu măr şi dovleac caramelizate
Mâncare gustoasă şi rafinată - Pulpă de raţă cu măr şi dovleac caramelizate

Mâncare gustoasă şi rafinată – Pulpă de raţă cu măr şi dovleac caramelizate

19 nov. 2019, 18:50,
în Culinar

Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.

Ingrediente:

1 pulpă raţă (250 g)
1 măr
50 g dovleac plăcintar
1 lingură zahăr
20 g unt
sare, după gust
piper, după gust

Pentru decor:
coacăze roşii

Mod de preparare:

Speli pulpa de raţă, o usuci cu şervete de hârtie, apoi o condimentezi cu sare şi piper. O dai la cuptor, la 160 °C, o oră pe baie de aburi. Cureţi mărul de cotor şi de seminţe şi îl tai felii. Cureţi dovleacul de coajă şi îl feliezi, apoi le pui într-o tigaie antiaderentă, împreună cu untul şi le rumeneşti 2-3 minute. Adaugi zahărul şi laşi la caramelizat încă 2-3 minute. 3Serveşti pulpa de raţă cu garnitura de măr şi dovleac caramelizate, cu coacăze roşii şi decorată după imaginaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`