Mâncare de conopidă de post. Cum să prepari o rețetă delicioasă și rapidă

de: BZI.ro
15:37, 30 mai 2022

Mâncarea de conopidă de post poate fi pregătită doar din câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. La final, veți obține patru porții. Rețeta este săracă în kcal, fiind perfectă și pentru persoanele aflate la dietă. 

Dacă nu ați inclus până acum leguma în alimentație, după ce aflați beneficiile acesteia, cu siguranță o veți face. Aceasta  menține echilibrul hormonal, stimulează sănătatea ochilor și contribuie la buna funcționare a inimii. De asemenea, conopida te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus.

Mâncare de conopidă de post, ingrediente necesare

În zilele de post, când nu mai știți ce să gătiți, mâncarea de conopidă de post, vă poate veni în ajutor. Rețeta este preparată doar din legume și este extrem de sănătoasă. Din ingredientele menționate veți obține patru porții. Aceasta se prepară într-o oră. Mâncarea este ușor de gătit și aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți la îndemână. Pentru prepararea mâncării veți avea nevoie de o ceapă, o conopidă mare, doi morcovi, un ardei gras verde, doi ardei kapia, trei căței de usturoi, o legătură de mărar și 150 grame de pastă de tomate. Condimentarea rețetei se va realiza cu sare și piper după gust. Preparatul este indicat și pentru persoanele aflate la dietă deoarece acesta conține doar două linguri de ulei.

Cu toate că majoritatea cunoaștem conopida ca fiind albă, aceasta poate fi portocalie, violet sau verde. Dacă doriți ca leguma să fie mai dulce, puteți opta pentru cea portocalie. Aceasta este o combinație între broccoli și conopida albă. Cea de culoare verde conține de 25 de ori mai multă vitamina A, față de cea albă. Culoarea conopidei violet este dată de pigmenții vegetali bogați în antioxidanți. Atunci când o veți găti, culoarea legumei va deveni verde. Pentru rețetă, puteți folosi orice tip de conopidă doriți.

Cum prepari conopida de post

Mai întâi se va spăla bine conopida și se va desface în bucățele mici. Ulterior, se va pune la fiert într-o oală împreună cu sare. O veți lua de pe foc atunci când apa va începe să clocotească. La final, se va scoate și se va lăsa la scurs într-o strecurătoare. Cât timp așteptați să se scurgă toată apa din conopidă, veți începe să curățați ceapa și să o tăiați mărunt. Aceasta va fi pusă la călit în uleiul încins. Leguma va fi lăsată pe foc până ce se va rumeni. După câteva minute, se vor adăuga ardeii tăiați cubulețe. Când observați că legumele încep să se înmoaie, turnați apă până ce sunt complet acoperite. 

Ulterior, se va pune și conopida. Să aveți în vedere că și aceasta trebuie să fie acoperită complet de apă. Se vor lăsa la fiert timp de 20 minute, apoi se pune pasta de tomate și usturoiul pisat. Se va condimenta totul cu sare și piper după gust. La final, după ce luați tigaia de pe foc, se va adăuga și mărarul tocat mărunt. Mâncarea poate fi servită ca și garnitură sau poate fi consumată ca atare. Aceasta are doar 21 de kcal pe suta de grame. Rețeta este recomandată de către specialiști deoarece este bogată în minerale și vitamine precum calciu, cupru, zinc, potasiu și vitaminele B1, B2, B6, C și K.

Mâncarea de conopidă de post este foarte sănătoasă și poate fi servită oricând. Totodată, dacă doriți un desert de post, puteți încerca și brioșele pufoase.