Mămăligă cu cartofi. Un preparat savuros făcut după rețeta tradițională
De la mesele de sărbătoare nu trebuie să lipsească o mămăligă cu cartofi. Aceasta are un gust aparte, se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Mămăliga cu cartofi merge de minune alături de o friptură de porc la cuptor sau de o porție de cartofi gratinați. Iată cum să obții la tine în bucătărie un preparat savuros făcut după rețeta tradițională.
Mămăligă cu cartofi
Mămăliga se face rapid, cu doar câteva ingrediente, însă dacă dorim să îi oferim un plus de gust, putem adăuga cartofi, lapte sau unt. Pentru a obține o mămăligă fină, fără cocoloașe, trebuie să amestecăm continuu făina.
Mămăliga cu cartofi este ideală pentru iubitorii de preparate tradiționale și nu numai. Aceasta poate fi făcută la masa de Crăciun alături de alte bucate alese. La fel de bine putem face pentru musafiri și un bulz la cuptor după rețeta moldovenească. Bulzul la cuptor este de fapt o bilă de mămăligă în mijlocul căreia se pune brânză apoi se coace bulzul la cuptor pentru a se topi brânza și a căpăta o crustă la exterior. Bulzul este gustos, aromat și are un aspect deosebit. Acesta nu lipsește de la mesele în familie și este ideal de făcut la mesele de Crăciun sau de Revelion. Bulzul poate fi servit ca atare sau împreună cu o porție de friptură fragedă de porc sau de pui și niște murături asortate puse la borcan.
Mămăliga cu cartofi are o savoare deosebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Mămăliga cu cartofi merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de bucate alese. Rețeta bunicii va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Mămăliga poate fi făcută și cu lapte sau cu unt pentru un plus de savoare. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.
Cum să pregătești un preparat tradițional savuros
Pentru mămăliga cu cartofi vom avea nevoie de 250 g de făină de porumb, 250 g de cartofi, 1 linguriță de sare și 1 l de apă.
Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă cu sare. După aceea se pasează și se adaugă sare după gust. Într-un ceaun se pun cartofii apoi se adaugă mălaiul și se pune apă treptat mestecând continuu. Se fierbe mămăliga la foc mic, până când începe să clocotească.
La final, se răstoarnă mămăliga cu cartofi pe o farfurie întinsă și se servește caldă cu bucate alese. Mămăliga cu cartofi este mult mai gustoasă și sățioasă. Cu doar câteva ingrediente și un strop de îndemânare vom obține un adevărat deliciu. Mămăliga merge de minune cu o tochitură moldovenească și o porție de murături crocante și acrișoare. Mămăliga se servește cu multe preparate culinare tradiționale. La fel de bine, putem face și o pâine de casă pufoasă și gustoasă după rețeta de odinioară a bunicii. Pentru a obține o pâine fragedă trebuie să facem mai întâi un aluat aerat și aromat.