Mămăligă cu brânză la cuptor, un deliciu făcut după rețeta bunicii. Trucuri simple pentru un preparat savuros
Dacă vrem să readucem la masă aromele bucatelor din vremea copilăriei, putem pregăti o mămăligă cu brânză la cuptor, un deliciu făcut după rețeta bunicii. Mămăliga este ușor de preparat, însă dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta de odinioară, succesul culinar va fi garantat. Delicioasa mămăligă cu brânză la cuptor are o savoare aparte și poate fi servită împreună cu o friptură delicioasă sau cu alte bucate alese. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.
Mămăligă cu brânză la cuptor, un deliciu făcut după rețeta bunicii
Mămăliga este nelipsită de la masă alături de alte bucate alese. Pe lângă cea mai simplă rețetă de mămăligă făcută la ceaun, putem opta și pentru o rețetă inedită, dar extrem de gustoasă. Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem face la mesele festive și nu numai, o mămăligă cu brânză la cuptor.
Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține un preparat savuros. Mămăliga cu brânză poate fi servită împreună cu niște sarmale gustoase în foi de viță sau de varză, dar și împreună cu o friptură savuroasă.
De asemenea, pe lângă aceste mâncăruri irezistibile nu trebuie să lipsească niște murături asortate în saramură. Când vine vorba de murături, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Preferate de mulți dintre noi sunt murăturile țărănești gustoase și colorate. Toate acestea sunt pe gustul multora, fiind ideale la mesele festive.
Mămăliga cu brânză la cuptor este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite și un plus de imaginație, vom obține la final un preparat culinar savuros.
Cum să pregătești un preparat tradițional delicios
Pentru a pregăti acasă o mămăligă cu brânză la cuptor vom avea nevoie de 1 l de apă, 1 linguriță de sare, 300 g de mălai, iar pentru umplut mămăliga vom folosi 300 g de brânză, 1 linguriță de sare, 50 g de unt, 1 ou și 3 linguri cu smântână.
Într-o oală mare sau un ceaun se pune apa, apoi se adaugă sarea. Când apa începe să fiarbă se toarnă treptat făina de porumb și se dă focul la mic. Se amestecă mereu să nu se facă mici cocoloașe în mămăligă, iar când aceasta este fiartă suficient se ia de pe foc.
Între timp se pregătește o tavă unsă cu unt și se încinge cuptorul. Se rade cașul și se amestecă împreună cu o linguriță cu sare. Mămăliga fierbinte se împarte în două și jumătate din ea se pune în tavă și se întinde în strat uniform. Peste mămăligă se pune un strat de brânză rasă, iar jumătate din cantitate se păstrează pentru a fi pusă deasupra.
Untul se taie felii și se pune din loc în loc peste brânză. Cu restul de mămăligă fierbinte mai punem un strat în tavă, apoi se adaugă iar un strat de brânză rasă. După aceea se bate un ou împreună cu smântâna și se toarnă compoziția obținută peste ultimul strat de mămăligă. Se mai presară puțină brânză deasupra și se dă mămăliga la cuptor. Când este gata, se scoate mămăliga din cuptor și se servește simplă sau împreună cu o friptură delicioasă.
Mămăliga cu brânză la cuptor este gustoasă, ușor de făcut și are un aspect inedit. Acest deliciu făcut după rețeta bunicii este ideal al mesele festive alături de alte bucate tradiționale.