Mai ai pe acasa astfel de goblenuri vechi? Te poti imbogati! Iata cat valoreaza unul

de: Echipa Bzi.ro
13:11, 31 mart. 2018

Se lucreaza greu si cu multa migala, insa goblenul este una dintre cele mai profitabile pasiuni pentru cei care si-au propus sa scoata bani din hobby-ul lor. Din pacat, in Romania, acestea nu se pot vinde la adevaratul lor pret. In tari precum Germania sau Olanda, situatia este complet diferita.

Pretul unui goblen se stabileste in functie de dimenisiuni si de numarul de culori pe care le contine .

In Romania , goblenurile se vand la preturi mult mai mici decat in strainatate , unde un astfel de obiect costa cateva mii de euro. Cele mai scumpe goblenuri ajung si la 10.000 de euro.

Pentru un goblen unicat se folosesc peste 90 de culori, iar durata de realizare poate depasi un an , timp in care se lucreaza in medie zece ore pe zi.

Exemplu de calcul al pretului unui goblen:

Dimensiuni: 19.5 x 31.5 cm
Numar culori: 22
Pret: 0.6 dolari/cm²

Calcul: 19.5 x 31.5 x 0.6 = 368.55$ x 4 = 1474.2 ==> pret 1500 lei
1$ = aproximativ 4.00 lei

Milioane de romani vor beneficia de aceste servicii gratuite de la 1 aprilie

Incepand cu data de 1 aprilie anul curent, romanii asigurati, dar si cei neasigurati in sistemul public de sanatate vor beneficia de servicii dentare decontate de casele de sanatate, potrivit unui act normativ care a fost recent publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 273/2018.

Asa cum era de asteptat, lista de servicii va fi mai lunga pentru cei asigurati in sistemul de sanatate decat pentru cei neasigurati. Mai mult, majoritatea serviciilor sunt prevazute cu decontare integrala, adica fara plata, scrie avocatnet.ro.

Adultii vor putea merge la consultatie gratuita o data pe an, in timp ce copiii o vor putea face chiar de doua ori. Pentru persoanele asigurate vor exista trei posibilitati de decontare de catre casa:

– decontarea pentru copii, unde vorbim de acoperirea integrala a tarifelor (adica nu se mai plateste nimic)
– decontarea pentru adulti (peste 18 ani), unde vorbim fie de acoperirea integrala a tarifelor, fie de reduceri de 60%;
– un al treilea tip de decontare, pentru beneficiarii unor legi speciale, unde acoperirea este, de asemenea, integrala.

Pentru decontarea integrala sau de 60% din tarif sunt prevazute urmatoarele tratamente: tratamentul cariei simple, obturatia dintelui dupa tratamentul  afectiunilor pulpare sau al gangrenei, pansamentele calmante, extractia dintilor cu anestezie, diverse proteze, aparate si dispozitive utilizate in tratamentul malformatiilor congenitale, reparatii si reconstructii.