Magazinul de lux Rosini Design din Iași se îndreaptă spre faliment! Firma condusă de Iulia Sandu a acumulat datorii în afacerea cu mobilier
Magazinul de lux Rosini Design din Iași riscă să falimenteze, după ce patroana societății a cerut intrarea în insolvență. În scurt timp va fi definitivat și tabelul preliminar al creanțelor. Numai în două luni, datoriile către furnizori s-au ridicat la 40.000 lei. Anul trecut, Finanțele ieșene au stabilit că firma a prejudiciat bugetul de stat cu 150.000 euro
Magazinul de lux Rosini Design din Iași se îndreaptă vertiginos spre faliment. Pe data de 10.03.2020, patroana societății Rosini Design, Maria Sandu, a cerut intrarea în insolvență la Tribunalul Iași. Cererea a fost acceptată în urmă cu câteva zile de către magistrați. În cerere se arată că societatea nu mai putea face față datoriilor acumulate către diveși furnizori. De activitatea magazinului se ocupă managerul Iulia Sandu.
„Așa cum rezultă din actele contabile depuse la dosar, debitoarea are datorii scadente către creditorii săi și nu dispune de lichidități suficiente pentru achitarea datoriilor scadente. Potrivit actelor contabile, debitoarea a înregistrat în ultimele 60 zile datorii de peste 40.000 lei. A declarat creditori furnizori ale căror creanțe sunt certe, lichide și exigibile”, se arată în soluția magistraților.
Lichidator judiciar a fost desemnat Casa de Insolvență Homoranu IPURL. Instanța a stabilit că, pe data de 6.08.2020, trebuie publicat tabelul preliminar al creanțelor. Atunci se vor cunoaște cu exactitate pretențiile financiare ale creditorilor. Firma se ocupă cu comercializarea de mobilier.
Magazinul de lux Rosini Design este pe pierderi de acum doi ani, iar datoriile sunt importante
Reporterii BZI au încercat să obțină un punct de vederea din partea reprezentanților societății, dar aceștia nu au putut fi contactați.
„Am să transmit șefului numărul dumneavoastră să vă sune”, a spus o angajată a magazinului Rosini.
Până la închiderea ediției nu au fost transmise detalii legate de intrarea în insolvență. La Iași, Rosini Design este prezentă într-un spațiu de pe șoseaua Păcurari nr. 54. Conform datelor financiare ale societății, Rosini Design SRL are probleme încă din anul 2018. Atunci, societatea înregistra o cifră de afaceri de 337.148 lei, pierderi de 122.393 lei, datorii de aproape 1 milion de lei, cu un singur angajat. De aici și procedura de insolvență premergătoare falimentului. Datele pentru anul trecut nu sunt disponibile. La un moment dat, societatea înregistra un număr de 25 angajați.
Magazinul din Iași produce mobilier la comandă și oferă soluții pentru societățile care furnizează servicii SPA
La magazinul de lux Rosini Design din Iași, clienții au posibilitatea să comande mobilier inspirat din designul italian. În portofoliul firmei apar colaborări cu Unirea SPA.
„Suntem specializați și orientați spre a respecta atât cerințele unui public cu preferințe clasice, cât și pe cele ale unui public modern, oferind o gamă largă de modele. Suntem producători de mobilier tapițat: canapele, paturi, colțare, fotolii, mobilier club și cafenea. Avem o afacere de familie care se bazează pe încredere și calitate. Executăm atât produse de serie, cât și la comandă. Folosim textile disponibile în mai multe nuanțe, piele naturală Italia, cât și piele ecologică. Lucrăm atât pe schelet metalic, cât și pe lemn. Îmbinând designul italian cu creativitatea noastră am obținut o gamă largă de produse care reușesc să susțină afacerea noastră chiar și în aceste timpuri delicate”, se arată în descrierea afacerii.
Patroana magazinului de lux a fost prinsă cu nereguli de către inspectorii de la Direcția Generală a Finanțelor Publice Iași
La începutul anului 2019, Rosini Design SRL din Iași a făcut obiectul unei inspecții fiscale realizată de către inspectorii de la Finanțe. Atunci, s-au identificat sume suplimentare de 150.000 euro, provenite din neplata TVA și a impozitului pe profit. Pe scurt, Rosini Design a fentat bugetul de stat, existând suspiciunea de evaziune fiscală. În cazul în care aceste sume nu vor fi recuperate, Finanțele vor căuta să execute bunurile societății sau să trimită dosarul de evaziune către procurori. De precizat că pe perioada pandemiei COVID-19, inspecțiile fiscale au fost sistate. În schimb, colectarea taxelor a continuat. Astfel, în luna aprilie s-a colectat de la contribuabili suma de 421 milioane lei, apoape 88 milioane euro. Asta, în condițiile în care în aprilie, anul trecut, când nu exista criza epidemiologică, colectarea a fost mai scăzută, de 410 milioane lei.