Magazinele cu aer condiționat din Franța vor fi amendate dacă țin ușa deschisă
Magazinele cu aer condiționat din Franța vor primi ordin să-și țină ușile închise sau riscă să fie amendate, a declarat duminică un ministru care a anunțat o nouă regulă pentru combaterea risipei de energie.
Asta în condiţiile în care Europa se confruntă cu o criză economică fără precedent în ultimii zeci de ani. De exemplu, autoritățile din Germania a recomandat dușurile rapide pentru a face economie.
Magazinele cu aer condiționat din Franța, amendate dacă țin ușa deschisă
Lăsarea ușilor deschise când aerul condiționat este pornit duce la „cu 20 la sută mai mult consum și… este absurd”, a declarat pentru radioul RMC ministrul francez al tranziției ecologice, Agnes Pannier-Runacher. Ministrul a spus că există planuri de restricționare a utilizării semnelor luminoase.
„În zilele următoare voi emite două decrete: primul va extinde interdicția publicității luminoase, indiferent de dimensiunea orașului, între orele 1 și 6”, cu excepția aeroporturilor și a gărilor. Al doilea va interzice magazinelor să aibă ușile deschise în timp ce aerul condiționat și încălzirea funcționează”. a declarat Pannier-Runacher pentru Ziarul Journal du Dimanche.
Unele orașe din Franța – care, la fel ca și alte părți ale Europei, au fost cuprinse recent de un val de căldură – au adoptat regulamente municipale în iulie, care impun amenzi pentru deschiderea magazinelor cu aer condiționat. Guvernul intenționează acum să extindă acest lucru la toată țara, cu o amendă de până la 750 de euro (766 de dolari) – dar va pune accentul pe educația comercianților în primă instanță. Pe lângă criza economică actuală, Franța se confruntă și cu o criză politică după ce Emmanuel Macron a pierdut majoritatea din Parlament. Acest lucru a generat proteste în masă, neexistând soluții concrete în acest moment pentr rezolvarea problemei.
Probleme mari pentru agricultura din Franța
Franța se confruntă cu mari probleme de ordin economic, dar și alimentar. Din cauza secetei, agricultura din Franța suferă crunt. Celebrul muștar de Dijon nu se mai găseşte în supermarketuri pentru că există o problemă la lanţul de aprovizionare. Pe lângă aceste probleme din Franța, în mai multe țări din Europa sunt înregistrate probleme identice. De exemplu autoritățile din Germania au decis să înfiinţeze adăposturile foamei pentru persoanele care nu-și vor putea plăti utilitățile care se vor scumpi considerabil.
Una peste alta, toată situaţia este generată de conflictul din Ucraina ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei. Din aceste considerente, Rusia a anunțat că va limita transportul de gaze naturale prin conductă Nord Stream. Se poate ajunge la un colaps mondial dacă Rusia decide să reducă considerabil livrarea de petrol sau gaze naturale, Rusia fiind unul dintre marii exportatori mondiali.
Așadar, magazinele din Franța pot lua amenzi dacă au aerul condiționat pornit și uşa deschisă, lucru care părea o utopie în urmă cu doar un singur an.