Macrou la cuptor cu umplutură de lămâie și usturoi. Rețeta cu care îi vei cuceri pe invitați
Vrei să îi cucerești pe toți cei de la masă? Încearcă rețeta de macrou la cuptor cu umplutură de lămâie și usturoi și îi vei face pe invitați să se îndrăgostească iremediabil de preparatele tale culinare.
Macroul este un pește foarte gustos și nu are multe oase. Mai mult, este un pește gras, bogat în Omega-3, vitamina B12, seleniu, cupru, fosfor, magneziu și fier. Conține, de asemenea, cantități mici de vitamina A, potasiu și zinc, iar o porție de 100 de grame de macrou conține 21 de grame de proteine, reprezentând aproximativ 40% din doza zilnică necesară.
Macroul poate fi gătit în multe feluri delicioase, care mai de care mai inventive. Astfel că, în rândurile următoare, vei descoperi o rețetă senzațională de macrou la cuptor, umplut cu lămâie și usturoi, care te va face să vrei să o prepari mai des.
Dacă îndrăgești macroul, îți recomandăm să încerci și rețeta de pește macrou la cuptor în sos de roșii sau rețeta de plachie de macrou cu sos de roșii și usturoi.
Spor la gătit!
Macrou la cuptor cu umplutură de lămâie și usturoi. Rețetă simplă și gustoasă!
Macroul umplut cu usturoi și lămâie este nemaipomenit de delicios. Este aromat și are un gust senzațional. Pentru prepararea acestui fel de mâncare ai nevoie de: doi pești macrou, doi căței de usturoi, o lămâie, o legătură de verdeață, două linguri de ulei de floarea soarelui, una-două linguri de suc de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat după gust.
Primul pas pe care trebuie să îl faci este să eviscerezi peștii, să îi speli bine și să îi ștergi cu proasoape de hârtie. Asezonează-i, apoi, cu sare și piper.
Toacă verdeața și cățeii de usturoi, după care pune ingredientele într-un bol. Toarnă sucul de lămâie și uleiul de floarea soarelui, apoi amestecă totul bine. Umplutura peștelui este gata!
Umple peștii cu sosul obținut, taie o jumătate de lămâie în semi-rondele, apoi fă câteva tăieturi mici pe suprafața peștilor. În aceste tăieturi, pune bucățile de lămâie.
Următorul pas este să tapetezi tava cu folie de staniol, să asezonezi peștii și să îi acoperi cu o altă folie de staniol.
Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace peștii timp de 25 de minute. În final, îndepărtează folia și lasă peștii să se rumenească.
Garnituri apetisante pentru macroul gătit la cuptor
O garnitură care merge perfect cu peștele la cuptor este reprezentată de cartofii cu mărar. Aceștia se prepară ușor, prin lăsarea lor într-o marinată rapidă de ulei de măsline, mărar proaspăt tocat, usturoi și alte condimente pe care le preferi. Se învelesc în folie de aluminiu și se pun la cuptor.
Foarte bună este și fasolea verde crocantă. Aceasta este mai gustoasă dacă este trasă la tigaie cu usturoi parfumat și câteva condimente simple. Se acoperă cu coajă de lămâie rasă pentru servire și garnitura este gata!
O altă garnitură delicioasă și sățioasă este orezul. Se prepară simplu, prin fierbere cu sare și piper, pentru a ieși în evidență gustul peștelui. Orezul mai poate fi pregătit și în stil asiatic, condimentat cu sos de soia, puțin susan și ceapă verde. Nici orezul de tip risotto nu ar trebui dat uitării. Alături de pește, acesta are un gust senzațional și este cremos, grație parmezanului din compoziție.