Mă doare în stânga jos: Tratament pentru afecțiuni care ar putea fi grave!
În momentul în care apare o durere abdominală inferioară stânga poate fi vorba despre un simptom a mai multor patologii din sfera afecțiunilor intestinale sau ginecologice. Tocmai de aceea, când o persoană se plânge de faptul că „mă doare în stânga jos“ poate fi vorba despre numeroase motive, în abdomen aflându-se multe organe, care, din cauza unor afecțiuni, pot provoca acea durere.
Durerile în partea stângă jos pot fi de natură mecanică, musculară sau pot fi cauzate de traumatisme.
Mă doare în stânga jos: Tipuri de durere
În momentul în care simți un disconfort în partea stângă jos a corpului, trebuie stabilit despre ce tip de durere este vorba. Astfel, durerea poate fi ușoară, ascuțită și puternică, care apar brusc, ușoară care devine tot mai intensă într-o perioadă de timp mai lungă, prelungită, care variază în intensitate sau cronică, ce poate ține mult timp.
Organele care pot fi afectate provocând dureri sunt intestinul gros, splina, stomacul, glanda suprarenală, ovarul stâng, partea stângă a ficatului, uretra stângă, rinichiul stâng sau pancreasul.
Mă doare în stânga jos: Tratament
În momentul în care apare o durere în partea stângă jos a organismului este foarte greu să pui un diagnostic doar după localizarea durerii, mai ales dacă aceasta este difuză.
Durerea poate fi cauzată de afecțiuni apărute la nivelul următoarelor organe:
Splină
Splina mărită reprezintă o afecțiune inflamatorie ce poate fi cauzată de infecțiile bacteriene și poate apărea din cauza anemii, boli ale sângelui sau boli ale ficatului.
Ruptura de splină este afecțiune ce se manifestă cu durere intensă și hemoragie.
Stomacul
Gastrita este o afecțiune care apare din cauza unei inflamații a mucoasei stomacale sau a creșterii acidității sucului gastric.
Boala de reflux gastroesofagian reprezintă o afecțiune ce apare când cantitatea de conținut gastric din esofag este peste limitele normale.
Intestine
Gaz în intestine este o afecțiune care apare din cauza ingestiei unor alimente de tip fast-food, prăjite sau băuturi carbogazoase.
Toxiinfecția alimentară apare în urma ingestiei de alimente alterate.
Constipația este o afecțiune cauzată de problemele de digestie de la nivelul intestinului, ce poate fi acută sau cronică.
Diverticulita reprezintă o afecțiune inflamatoare, în care apar mici „buzunare” la nivelul intestinului umplute cu alimente reziduale.
Sindromul colonului iritabil este o afecțiune cronică ce se manifestă cu dureri abdominale, indigestie și balonare.
Boli inflamatorii ale intestinului sunt colita ulceroasă și boala Crohn.
Cancerul de colon este o afecțiune gravă care poate provoca durere dacă există leziuni.
Pancreasul
Pancreatita este o infecție a pancreasului și poate fi acută sau cronică și se pot manifesta mai ales după ce persoana a consumat mâncare.
Ficatul
Inflamațiile hepatice se pot manifesta după masă.
Apendice
Apendicita este o afecțiune a apendicelui și în forme severe poate degenera în peritonită.
Căi urinare
Infecția urinară este o afecțiune a căilor urinare.
Rinichi
Pietre la rinichi reprezintă o afecțiune a rinichilor, iar durerea poate migra în spate din cauza mișcării pietrelor sau a nisipului acumulat și a trecerii lor prin uretră.
Tract genital
Boala inflamatorie pelvină este o infecție de natură bacteriană, a tractului genital superior la femei care afectează uterul, trompele uterine și ovarele.
Dismenoreea reprezintă durerea de la nivelul abdomenului inferior care se manifestă înainte și în timpul perioadei ciclului menstrual.
Chistul ovarian este o afecțiune ginecologică și apare sub forma unui „săculeț” de lichid la nivelul ovarului. De obicei, afecțiunea este benignă.
Tratamente în cazul durerii în partea stângă jos
De obicei, pentru afecțiunile care se manifestă prin dureri în partea stângă jos există mai multe tratamente medicamentoase specific. Sunt situații când sunt necesare și intervenții chirurgicale.
Pentru afecțiunile tractului digestiv care au legătură cu digestia se poate impune o dietă și un stil de viață echilibrat.
Administrarea de medicamente antiinflamatoare în cazul apariției unei dureri în partea stângă jos nu va rezolva cauza durerii. Tocmai de aceea este important să mergeți la un consult la un medic specialist care va stabili formula de tratament.