Prima pagină » National » Ludovic Orban, replică dură pentru Florin Cîțu, după ce acesta ar fi zis că a convins „o Românie” să fie premier
Ludovic Orban, replică dură pentru Florin Cîțu, după ce acesta ar fi zis că a convins „o Românie” să fie premier

Ludovic Orban, replică dură pentru Florin Cîțu, după ce acesta ar fi zis că a convins „o Românie” să fie premier

18 iun. 2021, 16:38,
Alexandru Ifrim în National

Ludovic Orban, preşedintele PNL a făcut o declaraţie vineri, 18 iunie 2021, în urma unei vizite făcute la filiala PNL Brăila. Acesta a fost candidatul partidului la funcția de premier în campania electorală de anul trecut, preferința pentru Florin Cîțu fiind „manifestată” de cei din USR PLUS. Nu a durat mult şi Ludovic Orban i-a oferit replica contracandidatului sau de la congresul care va avea loc în luna septembrie a acestui an, iar acesta a spus că a convins „o Românie” să fie premier.

„Cred că am convins o Românie să fiu prim-ministru și să fiu susținut de coaliție, cred că este mai simplu să conving niște colegi să mă susțină la președinția PNL”, a declarat, joi, la Alba Iulia, premierul Florin Cîțu.

Ludovi Orban a fost întrebat ce părere are despre declaraţia pe care a făcut premierul României, iar acesta a ţinut să precizeze că el a fost candidatul partidului pentru funcţia de premier în campania electorală de anul trecut.

„Candidatul oficial la funcția de prim-ministrul al PNL în campania electorală am fost eu. La negocieri, după prima formă a mandatului cea cu Florin Cîțu premier și eu președinte al Camerei Deputaților, am flexibilizat mandatul după un blocaj de 7 zile cu a doua variantă Orban premier și Florin Cîțu președintele Senatului și asta a deblocat negocierile. Dar până la urmă, preferința între mine și Florin Cîțu pentru funcția de premier a fost manifestată de partenerii de coaliție de la USR PLUS. Iar până una alta, negocierile au fost conduse de mine”, a declarat Ludovic Orbam

Orban a spus că oamenii care îl susţin pe Cîțu au primit funcţii

Ludovic Orban a ţinut să precizeze că unii dintre susţinătorii lui Florin Cîțu la şefia PNL au primit funcţii ca urmare a negocierilor purtate de el.

„Unii dintre cei care îl susțin pe Cîțu și chiar domnul Cîțu sunt în funcțiile pe care le au ca urmare a negocierilor care au fost conduse de mine ca președinte al Partidului Național Liberal”, a mai spus Orban.

La congresul PNL care va avea loc pe data de 25 septembrie 2021, pentru președinția formațiunii şi-au anunţat candidatura Ludovic Orban și Florin Cîțu. În ultima perioadă cei doi au mers în mai multe vizite în organizațiile din teritoriu. Ludovic Orban a participat, vineri, la o întâlnire cu membrii PNL din organizația Brăila, în timp ce Florin Cîțu s-a aflat, joi, la discuții cu liberalii din Alba.

O altă reacţie a lui Ludovic Orban

După ce Renatei Weber a fost revocata din funcţia de Avocat al Poporului Ludovic Orban a avut o reacţie. Revocarea acesteia a fost făcută în conformitate cu procedurile constituţionale, urmând ca până la finalul sesiunii parlamentare să fie numită o altă persoană în această funcţie.

„În baza raportului întocmit de Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării”, a declarat Orban la finalul şedinţei Camerelor reunite ale Parlamentului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`