Ludovic Orban arată cine este vinovatul pentru situația epidemiologică

de: Bianca Rebegea
22:00, 02 aug. 2020

Ludovic Orban arată cine este vinovatul pentru situația epidemiologică. Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat cine este vinovat de situația epidemiologică din țară. Astfel că, momentul în care Guvernul a fost lipsit de pârghiile legale pentru măsurile privind infectații și contacții, constituie marea problemă care ne-a adus în acest punct.

Premierul dă vina pe pârgiile legale. Ludovic Orban arată cine este vinovatul pentru situația epidemiologică

Nu am fi ajuns aici dacă Guvernul nu ar fi fost lipsit de pârghia legală de a putea dispune măsurile de restrângere, de reducere a riscului de transmitere în comunitate.

„Se și vede care e momentul. Momentul în care nu s-a mai putut lua nicio măsură asupra persoanelor infectate și asupra persoanelor rezultate din anchetele epidemiologice. Gândiți-vă că noi am avut trei săptămâni, aproape 5.000 de români care au fost diagnosticați ca fiind pozitivi, infectați cu coronavirus, asupra cărora nu am putut să luăm nicio decizie de tratare în spital, de tratare în izolare la domiciliu. Mai mult decât atât, pentru toate persoanele care au intrat în contact cu aceste persoane infectate, pentru care știți că procedura e de realizare a unei anchete epidemiologice și toți cei care sunt considerați persoane de contact în conformitate cu definiția OMS, asupra lor se dispune carantinare prin izolare la domiciliu, pentru a evita transmiterea virusului către cei cu care intră în contact. Am fost lipsiți complet de pârghia legală de a putea dispune măsurile de restrângere, de reducere a riscului de transmitere în comunitate.”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Guvernul pe care îl conduc și-a făcut datoria față de România cu vârf și îndesat”

Premierul Ludovic Orban susține că depunerea moțiunii de cenzură este un gest iresponsabil al PSD. Orban arată că Executivul pe care îl conduce și-a făcut datoria cu ”vârf și îndesat față de România”.

”PNL este cel mai serios și cel mai puternic partid de pe eșicherul politic. Este un partid care și-a asumat răspunderea guvernării. Să vi să depui moțiune de cenzură fără niciun motiv palpabil, asta este o nouă mostră de iresponsabilitate din partea PSD. Nu există niciun motiv pentru o astfel de moțiune de cenzură, Guvernul pe care îl conduc și-a făcut datoria față de România cu vârf și îndesat. Am reușit să gestionăm pandemia, am reușit să adoptăm măsuri de relansare economică, eu zic că vom merge cu fruntea sus în fața oamenilor. Avem grijă față de oameni! Să crești

Mă bazez pe orice parlamentar care are o urmă de bun simț, care înțelege interesul României! (…) Noi suntem în continuare parteneri cu cei de la PMP și ne așteptăm să colaborăm foarte bine în continuare.

Imediat ce PSD va declanșa procedura moțiunii de cenzură, evident că vom începe toate discuțiile necesare pentru a menține stabilitatea guvernării, pentru a continua măsurile de relansare economică.”, a spus Ludovic Orban.

Marcel Ciolacu își asumă moțiunea de cenzură. Când ar putea fi depusă

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a trasnmis liderilor partidului că își asiumă moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban. Moțiune ade cenzură face subiectul ședinței CExN al PSD.

„Îmi asum trecerea acestei moțiuni. Guvernul trebuie sa plece. Au scapat totul de sub control”, le-ar fi transmis Ciolacu, potrivit unor surse din PSD.

Marcel Ciolacu își asumă moțiunea de cenzură: Va fi depusă la jumătatea lunii august

Moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Ludovic Orban ar urma să fie depusă la jumătatea lunii august. Majoritatea liderilor de organizații au fost de acord cu depunerea moțiunii, însă un vot în acest sens va fi dat la finalul ședinței CExN.

Pentru a trece moțiunea, PSD are nevoie de voturile Pro România și UDMR. Cei din urmă au anunțat că nu vor semna o moțiune, iar voturile Pro România sunt negociate de Victor Ponta.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, amenință cu moțiunea de cenzură. Liderul social democraților susține că nu renunță la ideea depunerii unei moțiuni de cenzură la adresa guvernului.