Lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Nicolae

de: BZI.ro
11:43, 05 dec. 2019

Îți spunem care sunt cele patru lucruri pe care nu este bine să le faci de Sfântul Nicolae, una din cele mai importante sărbători din luna decembrie, care pică la data de 6. Unele lucruri sunt interzise, considerate a fi un mare păcat.

Lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae este cel care le aduce cadouri copiilor cuminți în dimineața zilei de 6 decembrie. În ziua Sfântului Nicolae sau Neculai, cum este cunoscut în anumite zone ale țării, este bine să ținem cont de anumite interdicții.

Nu este bine să speli hainele cu mâna sau să faci curățenie prin casă. De altfel, treburile casnice precum și munca sunt interzise în această zi importantă. Este o zi pe care este bine să o petrecem alături de cei dragi.

Este zi de post, dar cu dezlegare la pește și vin

Totodată, pe 6 decembrie nu este bine să te cerți cu cei din jur. Se spune că sfada nu aduce lucruri bune astăzi. Cei care se iau în gură cu alții vor avea parte numai de probleme. Este o zi dedicată mai degrabă împăcărilor, momentelor plăcute, armoniei, înțelegerii cu semenii noștri.

O altă interdicție este aceea de a nu consuma produse din carne. Să nu uităm că deși este o zi de sărbătoare, suntem în Postul Crăciunului. Postul trebuie respectat și de Sfântul Nicolae, când se dă, totuși, dezlegare la pește și vin.

Ultima interdicție, de fapt o recomandare, este să nu îi uităm pe cei necăjiți. Este ziua în care ar fi indicat să ne amintim de persoanele defavorizate, de oamenii care au condiții de trai mai puțin bune decât ale noastre.

Legenda spune că Sfântul Nicolae, care a trăit în părțile Turciei, lăsa bănuți la geamurile oamenilor reușind să salveze fetele de la patima preacurviei, multe fecioare fiind vândute în urmă cu ceva secole.

În ziua Sfântului Nicolae se spune că rugăciunile capătă o putere impresionantă, iar dorințele noastre, de la cele mai mici la cele mari tind să se îndeplinească, asta dacă ne adresăm lui Moș Nicolae cu sinceritate, iubire și deschidere, adică nădăjduiți și nu deznădăjduiți.