Lovitură pentru Maricel Popa, șeful CJ Iași! O combinație cu 120 de camioane de balast la Primăria Țibana a ajuns la DNA Iași. Banii publici s-au scurs de la partid pentru campania electorală – DOCUMENT EXPLOZIV
Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași, a ajuns din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. Consiliul Județean Iași a direcționat fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate, însă banii au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași, partid condus de Maricel Popa
Maricel Popa, șeful CJ Iași, a intrat din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA Iași. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. În plină campanie electorală pentru alegerile locale 2020, Maricel Popa dovedește că este disperat după un nou mandat. A ajuns să dea bani din fondurile județului către comunități- bani care sunt, însă, folosiți în campania electorală a primarilor.
Consiliul Județean Iași a direcționat la începutul lunii august 2020 fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate. CJ a dat 238 mii lei către Primăria Țibana, însă, o parte din acești bani au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași.
Bani descoperiți în biroul primarului Gheorghe Rotaru. Banii lichizi nu au fost justificați de Primăria Țibana
Cazul a ajuns la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Iași în urma unei sesizări venite din localitate. Primăria Țibana a pierdut sediul administrativ în urma unei decizii a instanței. Astfel, primăria s-a mutat într-un bar, unde plătește, lunar, o chirie de 3.000 euro. Birourile din vechiul sediu au fost sigilitate de executor, moment în care s-au găsit, într-un sertar, circa 100.000 lei. Suma ar reprezenta o parte din banii de la Consiliul Județean Iași, care sunt folosiți în campania electorală de primarul Gheorghe Rotaru. De altfel, acesta a susținut că e vorba de bani de campanie. Primarul nu a recunoscut nici ancheta procurorilor.
„Nu am auzit nimic de așa ceva. Nici de DNA, DGA, ci doar de executor. Procurorii nici nu au ce sechestra. Aveam bani în sertar, dar era cotizația noastră la partid. Primarul dă 5.000 lei, iar consilierii câte 3.000 lei. Sunt bani de campanie, nu altceva”, a menționat primarul Gheorghe Rotaru.
Scandal în comuna Țibana, controlată de omul lui Maricel Popa. Procurorii au intrat pe fir
Primarul Gheorghe Rotaru nu a avut cum să justifice suma găsită în sertar și nici unde au dispărut cele 120 camioane de balast. În aceste condiții, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a demarat o anchetă, iar procurorii au arătat, negru pe alb, că sesizările se confirmă și că omul lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, a comis nereguli.
„Verificările efectuate au reliefat faptul că aspectele sesizate cu privire la posibile ilegalități în legătură cu achiziționarea de către comuna Țibana, la începutul lunii august 2020, a unei cantități de produse de balastieră, se confirmă. De asemenea, toate celelalte aspecte de posibile ilegalități săvârșite de către primarul Gheorghe Rotaru, în exercitarea funcției sale, așa cum au fost sesizate, se confirmă”, se arată în adresa DGA Iași.
Scandalurile în Primăria Țibana sunt la ordinea zilei. Recent, Primăria a dat alimentele de la Uniunea Europeană în campania electorală pentru alegerile locale 2020.
Dosarul a fost preluat de DNA Iași. Maricel Popa, șeful CJ Iași, tremură din nou după combinațiile făcute
Dosarul cu fondurile de la CJ Iași a fost direcționat zilele trecute către DNA Iași pentru ca ancheta să poată fi demarată. Totul a plecat de la Maricel Popa, șeful CJ Iași, cel care se folosește de banii publici pentru a-i direcționa în campania electorală din județ. „S-a întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Procesul verbal de sesizare din oficiu, anterior-menționat, s-a înregistrat la unitatea noastră în evidența lucrărilor penale sub nr. 2663733, din data de 16.09.2020, și a fost înaintat spre competenta soluționare a Direcției Naționale Anticorupție- Serviciul Teritorial Iași”, se mai arată în adresa respectivă.