Prima pagină » Economic Local » Locuri de muncă în străinătate. Ieșenii se pot angaja în domeniul construcțiilor pentru salarii cuprinse între 1.200 și 1.700 de euro
Locuri de muncă în străinătate. Ieșenii se pot angaja în domeniul construcțiilor pentru salarii cuprinse între 1.200 și 1.700 de euro

Locuri de muncă în străinătate. Ieșenii se pot angaja în domeniul construcțiilor pentru salarii cuprinse între 1.200 și 1.700 de euro

03 apr. 2023, 02:00,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Noi locuri de muncă în străinătate sunt disponibile ieșenilor în domeniul construcțiilor. Angajatorii din Austria și Finlanda caută instalatori, electricieni sau muncitori în construcții. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 1.700 de euro

Ieșenii care vor să muncească în străinătate au la dispoziție mai multe locuri de muncă în domeniul construcțiilor. Angajatorii din Austria au nevoie de instalatori sanitar/aer condiționat, care să aibă rezistență fizică, abilități manuale, cum ar fi lucrul cu echipamente precum ciocanul, flexul, dar și experiență în domeniul construcțiilor.

Nu este obligatoriu permisul de conducere. Unul dintre angajatorii din domeniul construcțiilor are nevoie de 10 persoane care să lucreze ca instalatori. Salariile oferite sunt de 2.234 de euro brut/1.673 de euro net, lunar. Angajații primesc o plată separată pentru orele suplimentare și lucrările de montaj.

CV-urile se trimit până la 15 aprilie 2023, pe adresa disponibilă pe site-ul www.anofm.ro, la secțiunea Eures. De asemenea, angajatorii din Finlanda au nevoie de muncitori în construcții izolare cu tablă. Pentru aceste posturi se cere experiență între 1 și 5 ani, iar viitorul angajat trebuie să fie motivat și dornic să învețe lucruri noi. Acesta primește 15 euro brut/oră. Tot angajatorii din Finlanda au nevoie de lucrători în oțel pe șantiere de construcții. Viitorul angajat trebuie să aibă minimum 2 ani de experiență în armare, abilitatea de a citi desenele tehnice, să aibă condiție fizică bună și să fie motivat pentru muncă.

Angajatorul plătește 15,31 euro brut/oră, la care se adaugă 7,7 la sută compensație de concediu și 18,5 la sută bani de concediu. Angajatorii din Finlanda caută electricieni cu calificare în domeniu, care primesc 16-18 euro brut pe oră. CV-urile se trimit până la finalul lunii aprilie 2023.

Locuri de muncă în străinătate pentru ieșeni

Ieșenii se pot angaja în străinătate și la cules de căpșuni. Astfel, în Norvegia se caută 70 de muncitori în producția de crabi și 40 de muncitori în producție. Este necesar ca viitorii angajați să aibă condiție fizică bună și disponibilitate pentru program de lucru variabil. Experiența în producția de somon sau alte produse alimentare este un avantaj, dar nu reprezintă o necesitate. Salariile pot ajunge la 1.600 de euro.

În Finlanda se angajează mai mulți muncitori necalificați, respectiv 20 de culegători de căpșuni. Salariile plătite de angajatorii din Finlanda variază, angajații sezonieri fiind plătiți cu 1,12 sau 9 euro pe kilogramul cules. Trebuie precizat faptul că nu este necesară experiența. În Finlanda se caută și muncitori în producția de cârnați.

Ieșenii se pot angaja ca șoferi pentru salarii de 4.000 de euro

În Norvegia se mai angajează șofer de cisternă, unde sunt necesare experiența, permisul de conducere, CE, cod 95, certificatul de competență profesională a șoferului, bunele cunoștințe de SSM și comportamentul sigur în trafic. Salariile ajung și la 4.000 de euro brut, lunar, plus bonusuri. În Olanda se caută personal de curățenie, plătit cu 14 euro pe oră, iar în Germania, ajutor de grădinar și asistent medical. Persoanele care își caută un loc de muncă în această perioadă au la dispoziție, în Iași, 615 posturi vacante.

Pentru ieșenii cu studii medii, patronii pun la dispoziție 500 de locuri de muncă, publicate pe site-ul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM). De asemenea, locurile de muncă în străinătate sunt disponibile pentru ieșeni prin rețeaua Eures din cadrul AJOFM Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *