Locul de muncă preferat de români când merg în străinătate! Din angajați devin șefi
Puțini știu care este locul de muncă preferat de români când merg în străinătate! O meserie este extrem de căutată, iar salariații români câștigă destul de bine și fac peformanță. Mulți dintre aceștia, din angajați devin șefi.
Locul de muncă preferat de români când merg în străinătate!
Românii care merg să muncească în străinătate aleg cele mai mari fabrici și abatoare din industria cărnii și au mare succes în țări precum Germania, Austria sau Italia. Măcelarii română reprezintă o forță de muncă importantă în aceste țări, iar de multe ori din angajați ajung șefi de abator alături de cel care i-a angajat.
Deși salariile au crescut și în România, tot nu se compară cu cele din străinătate. În străinătate, salariile pornesc de la 1.200 de euro pentru începători și trec de 3.000 de euro. Din acest motiv, foarte puțini români se gândesc să se mai întoarcă acasă. Multe dintre țările europene îi atrag pe români cu locuri de muncă bine plătite. Pentru salarii mari, aceștia trebuie să fie calificați în diverse domenii.
Țara bogată care vrea să angajeze muncitori români
Luxemburg caută muncitori români și nu numai, iar condițiile de muncă și salariile sunt atractive. Cea mai bogată țară din Europa caută muncitori calificați, dar și necalificați. Printre diferitele posturi vacante care îndeplinesc aceste caracteristici se numără cele de mecanici, electricieni, montatori de anvelope, instalatori și zidari. Există și oferte de muncă pentru profesioniști precum tehnicieni în construcții, ingineri de date, tehnicieni suport stație și ingineri peisagiști.
Românii care vor să muncească în Luxemburg trebuie să știe care sunt documentele de care au nevoie. Nu este necesar un pașaport sau o viză, dar pentru sejururi care durează mai mult de 3 luni, românii care merg în Luxemburg trebuie să prezinte declarația de sosire și să obțină o atestare de înregistrare. Ambele proceduri trebuie efectuate în municipiul în care este mutată reședința. Un muncitor calificat poate câștiga peste 6.000 de euro pe lună, iar un muncitor necalificat poate primi un salariu minim de 2.500 de euro.
În România, una dintre cele mai bine plătite meserii, dar de care mulți se feresc, este cea de lucrător în producţia de produse derivate din cărbune şi ţiţei. Cei care practică meseria se supun unui stres major, trebuie să fie mereu atenți și riscă foarte mult. Pentru a putea lucra în acest domeniu, persoana trebuie să aibă o calificare înaltă, dar și să folosească echipamentul industrial special, pentru propria protecție. De asemenea, cel care lucrează în acest domeniu trebuie să știe că se va expune și la diferite substanțe care ar putea afecta în timp sănătatea. Din aceste motive, locul de muncă este evitat de mulți, chiar dacă cei care lucrează în producţia de produse derivate din cărbune şi ţiţei, precum cocsul utilizat în metalurgie şi diverse produse petroliere rămân cu nu mai puțin de 13.053 de lei „în mână.”
Locul de muncă la mare căutare de românii care merg în străinătate este cel de măcelar în abatoare. Salariile sunt mari, bonusurile atractive, iar mulți români ajung în timp să devină din angajați șefi. Fie își dezvoltă propria afacere, fie devin parteneri de afaceri alături de angajator.