Liviu Dragnea, audiat prin videoconferinţă. Prima reacţie: „Am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile!”. Magistrații au amânat decizia în cazul fostului președinte PSD – UPDATE
Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, este audiat miercuri, 26 mai 2021. Fostul lider a spus în faţa magistraţilor prin videoconferinţă faptul că a îndurat „toate abuzurile în 9 luni de zile” şi nu înţelege care este motivul pentru care nu este eliberat condiţionat.
„Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerut. Mi-au zis că sunt prizonierul propriei mele educaţii. Nu am înţeles de ce am fost adus aici şi nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus, miercuri, Dragnea, în faţa judecătorilor, potrivit Antena 3.
Mai mult decât atât, Dragnea a mai spus şi că este vaccinat împotriva noului coronavirus.
UPDATE: Magistrații au amânat pentru mâine decizia în cazul lui Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea este audiat prin videoconferinţă
Tribunalul Bucureşti judecă, miercuri, 26 mai 2021, contestaţia lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de eliberare condiţionată, o hotărâre luată de Judecătoria Sectorului 5.
Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, este audiat miercuri prin videoconferinţă, iar decizia va fi definitivă.
Reamintim faptul că Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, dar și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al social democraţilor în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.
Liviu Dragnea a făcut 2 din cei 3 ani jumătate de închisoare
Fostul lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat în data de 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.
Dragnea a prestat servicii ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.
Fostul şef al PSD Dragnea a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea
Liviu Dragnea, fostul preşedinte al PSD, aflat în prezent în închisoare, a fost trimis în judecată în data de 17 mai 2021 de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.
„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
1. DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, aflat în stare de deținere, la data faptelor președinte al Camerei Deputaților și președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– trafic de influență (două fapte);
– folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
. În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:
– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,
– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri)”, potrivit DNA.