Lista medicamente anticoagulante. În ce cazuri sunt prescrise acestea

de: BZI.ro
10:14, 13 iul. 2022

Pentru a suprima funcția de coagulare a sângelui și pentru a preveni formarea modificărilor trombolitice este bine să cunoști lista de medicamente anticoagulante. În medicină, acestea sunt prescrise pentru boli ale plămânilor, inimii, vaselor de sânge și în perioada postoperatorie. Acestea sunt necesare pentru a reduce riscul de complicații.

Medicamentele sunt împărțite în grupuri în funcție de efectul terapeutic și mecanismul de influență asupra organismului. Există doar 2 tipuri de anticoagulante. Cele cu acțiune directă și indirectă. Mecanismul de acțiune al medicamentelor este asociat cu activitatea componentelor care contribuie la unificarea eritrocitelor, leucocitelor și trombocitelor. De asemenea, acestea contribuie la restabilirea rapidă a integrității vaselor afectate, care sunt deteriorate din cauza influenței unui factor cauzal. Principalul compus afectat de anticoagulantele cu acțiune directă este trombina. Componentele preparatelor își opresc activitatea fără a modifica volumul conținutului. Elementul structural al sângelui este produs într-o cantitate normală, poate fi detectat prin rezultatele unei analize de laborator.

Principalul compus afectat de anticoagulantele cu acțiune directă este trombina

Boli care pot fi tratate cu ajutorul medicamentelor anticoagulante. Care sunt reacțiile adverse

Medicamentele sunt metabolizate, procesate și excretate rapid din corpul uman. Efectul terapeutic nu este pe termen lung. Pot apărea reacții adverse grave, inclusiv sângerări interne severe. Din acest motiv, tratamentul cu anticoagulante cu acțiune directă se efectuează sub supravegherea unui medic. Pastilele sunt prescrise în cazul mai multor boli.

Anticoagulantele sunt prescrise în caz de tromboză sau varice. Mai des, sunt diagnosticate modificări corespunzătoare în vasele mari ale picioarelort, care se caracterizează prin formarea de cheaguri de sânge care blochează lumenul. În stadiile inițiale ale bolii, te poți descurca cu anticoagulante care restabilesc circulația sângelui. În etapele ulterioare, sunt prescrise medicamente care au legătură cu trombolitice.

De asemenea, acestea contribuie la restabilirea rapidă a integrității vaselor afectate, care sunt deteriorate din cauza influenței unui factor cauzal

De asemenea, anticoagulantele contribuie la tratarea hemoroizilor. Doar că în tratamentul hemoroizilor, cele mai bune preparate sunt sub formă de unguente și supozitoare, care sunt mai ușor de utilizat. Formarea cheagurilor de sânge sunt însoțite de multe boli cardiovasculare. În cele mai multe cazuri, un astfel de proces prezintă un pericol colosal pentru viață. Prin urmare, terapia ar trebui să înceapă imediat după descoperirea tulburării.

Lista medicamente anticoagulante. Tromboliticele și fibrinoliticele

Tromboliticele sunt un grup mare de medicamente cu acțiune selectivă și neselectivă, a căror esență este capacitatea de a dizolva cheagurile de fibrină deja formate și celulele sanguine formate. Aceasta este o diferență cheie între acest tip de medicamente și agenți antiplachetari și altele care previn formarea cheagurilor de sânge.

În stadiile inițiale ale bolii, te poți descurca cu anticoagulante care restabilesc circulația sângelui

Lista de indicații este strictă, este nerezonabil să o extinzi și să folosești medicamente în cazuri controversate. De asemenea, este necesar să selectați cu atenție numele și generațiile medicamentelor, deoarece multe dintre ele reprezintă un pericol pentru sănătatea și viața pacientului. Nu se pune problema vreunei utilizări independente.

Pentru vindecarea acestei afecțiuni medicii prescriu de obicei comprimate de warfarină, marcumar, tranexam și syncumar. Fibrinoliticele sunt o altă denumire pentru medicamentele de acest tip. Acestea nu pot fi luate pe termen lung, deoarece sunt medicamente pe termen scurt. Acestea sunt necesare pentru tratamentul afecțiunilor acute și prevenirea recăderilor.

Streptokinaza face parte din lista de medicamente anticoagulante dar este utilizată cel mai activ în cazuri de urgență. Sintetizată din deșeurile reprezentanților florei piogene cu același nume.  Este un medicament extrem de dificil și periculos, deoarece nu acționează selectiv. Nu există selectivitate. Din acest motiv, utilizarea streptokinazei este cât se poate de limitată.

Medicamentele sunt împărțite în grupuri în funcție de efectul terapeutic și mecanismul de influență asupra organismului