Lista finală a unităților de învățământ preuniversitar din județul Iași în care au rămas posturi vacante de director, respectiv de director adjunct. Inspectoratul Școlar Județean va decide cine ocupă funcțiile

de: Valentin Hutanu
02:00, 21 dec. 2021

În 90 unități de învățământ preuniversitar din județul Iași au rămas posturi vacante de director, respectiv de director adjunct. Aici, Inspectoratul Școlar Județean va numi prin detașare cadre didactice care să ocupe aceste funcții. Conform metodologiei, în cazul în care acceptă, au întâietate persoanele care au promovat concursul, dar nu au reușit să ocupe un post. Printre cele mai importante enități educaționale rămase fără director „plin” sunt Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu” și Colegiul Național „Costache Negruzzi”

În 90 de unități de învățământ preuniversitar din județul Iași au rămas posturi vacante de director, respectiv de director adjunct. Aici, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași urmează a numi persoane, prin detașare, care să ocupe aceste funcții. Conform metodologiei, în cazul în care acceptă, au întâietate persoanele care au promovat concursul, dar nu au reușit să ocupe un post.

Printre cele mai importante entități educaționale rămase fără director „plin” sunt Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Pedagogic „Vasile Lupu”, Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Liceul Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu”, din Miroslava, dar și numeroase grădinițe cu program prelungit sau școli și licee din mediul rural. Lista completă cu posturile libere poate fi consultată AICI

Au fost validate rezultatele finale

La Iași au fost vizate aproximativ 400 de posturi, în condițiile în care sunt peste 200 de unități educaționale cu personalitate juridică.
Între 20 și 22 decembrie are loc emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022). Pe de altă parte, noii directori ai celor mai importante școli, licee și colegii din județul Iași sunt: Colegiul Național – Elena Calistru, Colegiul Național „Emil Racoviță” – Mihaela Gotcu, Colegiul Național „Mihai Eminescu” – Gabriela Săndulescu, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” – Adina Romanescu, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” – Anca Dimitriu, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, Gheorghiță Nistor, Liceul cu Program Sportiv Iași – Viciu Tănase. La Colegiului Național de Artă „Octav Băncilă” – Irina Florian, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” – Sabina Manea, Radu Ardeleanu – Colegiului Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, iar Ramona Darie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, din orașul Hârlău, iar, la Liceul Teoretic „Ion Neculce”, din Târgu Frumos – Sergiu Constantin Enea.

Care au fost principalele condiții de participare la concursul de directori

Pentru a participa la concursul pentru ocuparea funcției de director sau de director adjunct, cadrele didactice ar fi trebuit să îndeplinească, cumulativ, condiții precum: a) – sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare, b) sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioada nedeterminată, au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani, d) – au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități, nu au fost sancționate disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră.

De asemenea, nu au fost lipsite de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învățământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală și nici nu au fost sancționate disciplinar, nu au avut statutul de „lucrător al Securității” sau de „colaborator al Securității”.