Liderul USLIP Iași, prof. Laviniu Lăcustă, a dat în judecată ministerul Educației și Cercetării, respectiv al Sănătății
Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar – USLIP Iași a depus la Curtea de Apel Iași acțiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4.220 din 12.05.2020, Ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării – MEC și al Ministerului Sănătății – MS. „Așa cum se știe, acesta face referire la așa-zisele condiții în care ar trebui să se desfășoare cursurile de pregătire din perioada 2.06.2020 – 12.06.2020, cu elevii care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Acest lucru demonstrează în egală măsură și reaua-credință din partea instituțiilor precizate, dar și lipsa soluțiilor la problemele ridicate”, a precizat profesorul Lăcustă
Președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământul Preuniversitar (USLIP) Iași a depus la Curtea de Apel Iași acțiunea prin care solicită revocarea Ordinului 4.220 din 12.05.2020, Ordin comun al Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și al Ministerului Sănătății (MS).
USLIP Iași a dat în judecată ministerul Educației și Cercetării și al Sănătății
Astfel, USLIP Iași arată că toate memoriile pe care le-au făcut până în prezent (inclusiv către Administrația Prezidențială, Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății, Inspectoratul General pentru Sițuatii de Urgență), prin care au fost solicitate răspunsuri la problemele punctuale care vor apărea în unitățile școlare, au rămas fără niciun răspuns. Acest lucru demonstrează, în egală măsură, și reaua-credință din partea instituțiilor precizate, dar și lipsa soluțiilor la problemele ridicate de către USLIP Iași.
„Așa cum se știe, acesta face referire la așa-zisele condiții în care ar trebui să se desfășoare cursurile de pregătire din perioada 2.06.2020 – 12.06.2020, cu elevii care susțin examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Acest lucru demonstrează în egală măsură și reaua-credință din partea instituțiilor precizate, dar și lipsa soluțiilor la problemele ridicate”, a precizat profesorul Lăcustă.
Pe de altă parte, acesta arată că, în acest moment, cel mai important lucru este sănătatea cadrelor didactice și a elevilor, situație care nu poate fi garantată de către instituțiile Statului Român.
„Echivalarea examenelor cu media anilor de studii sau orice formulă care presupune luarea în calcul a mediilor pe discipline sau ani de studiu este singura modalitate care poate garanta în acest moment sănătatea angajaților din învățământ, a elevilor și a familiilor acestora”, a mai punctat prof. Lăcustă.