Lentile de contact cu dioptrii: Renunță la ochelarii de vedere 

de: Miruna Grigoraș
16:39, 27 ian. 2022

Lentile de contact cu dioptrii sunt soluția eficientă de a scăpa de ochelarii de vedere. Avantajul pe care îl au lentilele de contact cu dioptrii este susținut de aspectul fizic, vederea perfectă și câmpul vizual complet. 

Vederea este una dintre afecțiunile cele mai des întâlnite în rândul tinerilor, cauzată de ecranele mici, probleme din naștere, genetice sau odată cu trecerea timpului. 

Specialistul poate spune cu exactitate ce tip de lentile se potrivesc globului ocular întocmai cu nevoile cu care se confruntă ochii

Lentile de contact cu dioptrii: Totul despre o vedere perfectă 

Ochelarii de vedere au fost înlocuiți, în timp, cu lentilele de contact cu dioptrii care sunt soluția pentru o vedere fără probleme. Cu un aspect al chipului plăcut, lentilele de contact cu dioptrii sunt la mare căutare acum, mai ales în rândul tinerilor. Nu incomodează globul ocular, sunt ușor de aplicat și nu provoacă iritații. Odată cu descoperirea afecțiunilor de vedere este necesar consultul de urgentă la un medic specialist pentru a corecta problemele ochilor. 

Miopia, hipermetropia, cele mai puternice afecțiuni ale retinei pot fi corectate cu ajutorul lentilelor de contact. Pentru că acestea acoperă toată raza vizuală, lentilele de contact cu sunt recomandate în cazul vederii care suferă probleme mai grave, dioptrii mai mari. 

Odată cu descoperirea afecțiunilor de vedere este necesar consultul de urgentă la un medic specialist pentru a corecta problemele ochilor

Aceste probleme sunt specifice de la un caz la altul, iar din acest motiv, sfatul medicului este important. Specialistul poate spune cu exactitate ce tip de lentile se potrivesc globului ocular întocmai cu nevoile cu care se confruntă ochii

Sunt recomandate în cazul practicării unui sport, înot sau tenis, dar și pentru sporturi de contact în care ochelarii de vedere provoacă incomoditate. Cei care aleg să poarte lentile de contact trebuie să fie mai atenți la igienă, la infecțiile ochilor, dar și la modul în care curăță și depozitează aceste instrumente de vedere. 

Lentilele de contact sunt mai bune pentru vederea periferică. 

„Un om care are ochelari nu vede la fel cum ar vedea dacă nu ar avea ochelari. Un miop vede mai mic, are un câmp vizual îngustat. Cu lentilele de contact, vede cât se poate de apropiat de normal”, a declarat medicul Andrei Filip. 

Avantajul pe care îl au lentilele de contact cu dioptrii este susținut de aspectul fizic, vederea perfectă și câmpul vizual complet

Boli ale ochilor, ce spun medicii despre lentilele de contact 

Miopia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale ochilor, apare de cele mai multe ori odată cu trecerea timpului, se încețoșează privirea și este cunoscută în popor ca dificultatea de a vedea la distanță. Imaginea se proiectează în fața retinei, mică și răsturnată și se poate corecta cu lentile concave sau divergente, adică cu minus. 

Hipermetropia este o altă boală des întâlnită, mai ales în rândul persoanelor înainte în vârstă, în care mușchii ochiului se slăbesc, iar vederea de aproape este îngreunată. Imaginea este proiectată în spatele retinei, mare, și se corectează cu lentile convergente, adică cu plus. 

Miopia este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale ochilor, apare de cele mai multe ori odată cu trecerea timpului și se încețoșează privirea la distanță

Conjunctivita apare la întâlnirea microbilor, infecții de ochi, iritații, iar persoanele prezintă simptome de nisip în ochi, lăcrimare abundentă. 

„Să aibă tot timpul grijă ca lentilele să fie umezite îndeajuns, cu lacrimi artificiale, sunt lacrimi artificiale perfect compatibile cu lentilele, să schimbe soluțiile, să nu depășească niciodată termenul pentru care sunt fabricate lentilele”, recomandă dr. Miruna Nicolae, medic oftalmolog.

Costul lentilelor de contact diferă de la un tip la altul, de exemplu, lentilele lunare pot costa până la 300 de lei, pe când, cele zilnice pot ajunge și la 1000 de lei.