Legume de toamnă puse la borcan. Delicii perfecte pentru orice masă
Multe gospodine vor să afle care sunt cele mai bune legume de toamnă puse la borcan. Pe lista bunătăților pentru cămară nu trebuie să lipsească niște vinete coapte, ardei copți, dovlecei sau ciuperci. La fel de bine putem pune și niște varză la murat, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Iată cum să pregătești acasă câteva delicii perfecte pentru orice masă.
Legume de toamnă puse la borcan
Când vine vorba de bunătățurile pentru cămară, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi sunt gustoasele legume de toamnă puse la borcan. Acestea își păstrează savoarea mai mult timp, au o textură crocantă și sunt perfecte de servit la orice ocazie.
Legumele de toamnă pot fi gătite după diferite rețete, fie puse la conservat la borcan, fie gătite în tot felul de delicii precum zacuscă, tocană sau mâncărică de orez.
Printre cele mai apreciate legume de toamnă ce merg perfect puse la borcan, la tocană sau la murat sunt vinetele, ardeii, pepenii, castraveții, dovleceii și varza. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține adevărate delicii culinare.
Rețeta cu care vei obține preparate savuroase pentru sezonul rece
Un preparat cu legume de toamnă ideal de servit în sezonul rece este salata de legume coapte la borcan. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un plus de imaginație, succesul culinar va fi garantat. Pentru salata de legume coapte la borcan pentru iarnă vom avea nevoie de 1 dovlecel, 3 vinete mici, 1 conopidă, 250 g de roșii cherry, 3 ardei grași, 3 ardei capia, 1 căpățână de usturoi, ulei, sare și ierburi aromatice.
Mai întâi se coc legumele pentru a fi puse la borcan. Se coc vinetele, apoi se lasă la răcit și după se curăță bine de coajă și se lasă la scurs. La fel de procedează și cu ardeii grași. Se îndepărtează pielița, se curăță de semințe și cotoare apoi se clătesc la jet de apă rece și se lasă la scurs într-o sită.
Dovlecelul se taie în cubulețe, se pune într-o tigaie și se coace ușor. Tot în tigaie se coc roșiile cherry apoi se lasă la răcit. Conopida se desface buchețele și se coace în tigaie sau în cuptor până când se rumenește ușor și se înmoaie. Vinetele coapte se taie în bucăți potrivite și se așază într-un bol mare.
După aceea se pun ardeii copți tăiați fâșii împreună cu dovlecelul, buchetele de conopidă și roșiile cherry. Se strivește usturoiul și se adaugă peste legumele coapte din bol. Se pune sare și ulei apoi se pune salata în borcane și se sterilizeazză ținându-le în cuptorul încins timp de 20 de minute.
După ce salata s-a așezat în borcanele sterilizate se pune ulei cât să acopere bine legumele pentru a se conserva mai bine pe iarnă. Se pun capacele la borcane și se depozitează salata de legume de toamnă în cămară, la loc uscat și răcoros.
Legumele de toamnă pot fi foarte ușor conservate la borcan, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.