Leacuri pentru durerile de cap: Remediile din natură ne dau o mână de ajutor

de: BZI.ro
10:14, 18 mai 2021

Oricine a pățit măcar o dată să acuze dureri de cap. Marea majoritate apelează la medicamentele antinevralgice fără să știe că există leacuri pentru durerile de cap care au efecte imediate și care nu presupun alte riscuri precum medicamentele.

Durerile de cap pot fi cauzate de mulți factori, printre care se numără oboseala fizică şi oculară, stresul, lipsa de magneziu din organsim, hipertensiunea, deshidratarea, răceala sau gripa, abuzul de alcool şi tutun, alergiile sau variaţiile presiunii atmosferice.

Cercetările au demonstrate că numărul femeilor afectate de dureri de cap este de două ori mai mare decât cel al bărbaților. Mai mult una din două adolescente și unul din patru băieți acuză periodic dureri de cap.

Durerile de cap sunt provocate de o inflamație în partea internă a craniului, ce este cauzată cel mai adesea de excesul de stres sau lipsa somnului.

Alte ori, durerea de cap este produsă de probleme ale sistemului vascular. Dilatarea vaselor de sânge determină o presiune internă ce duce la apariția durerii de cap. Durerile de cap pot fi simple cefalee și până la migrene complexe, ce pot fi pulsatile.

Leacuri pentru durerea de cap: Ghimbirul face durerea să dispară

Unul dintre cele mai folosite leacuri pentru durerea de cap este ghimbirul. Proprietăţile antiinflamatoare ale acestuia sunt de mare ajutor în eliminarea durerilor de cap.

Ghimbirul ajută la reducerea inflamației vaselor de sânge din cap, ducând astfel la dispariția durerii de cap. Deoarece stimulează digestia, ghimbirul ajută și la atenuarea senzației de greață ce paote să apară în timpul migrenei.

Un alt leac pentru durerile de cap ce are efcte miraculaose este rozmarinul. Acesta creşte tonusul psihic, fiin un foarte bun antiseptic. Rozmarinul este foarte de bogată în vitamine din complexul B, cantităţi importante de vitamina A şi vitamina C. Tocmai de aceea, rozmarinul se numără printre puţinele plante psiho-stabilizante cunoscute de medicina naturii.

Roinița, cuișoarele și busuiocul, trei ajutoare de nădejde în lupta cu durerile de cap

În cazul în care durerile de cap apar pe un fond neurovegetativ sau pe fond de stres un remediu natural des folosit este roiniţa. Aceasta este o plantă care este şi tonic cerebral, dar şi un foarte bun remediu pentru durerile de cap. Roinița poate fi administrată fie sub formă de pulbere, sublingual, fie sub formă de macerat la rece.

Roiniţa este recomandată în cazul durerilor de cap asociate cu febră şi vărsături şi are acţiune benefică în special în cazul copiilor.

Cuișoarele reprezintă unul dintre leacurile cele mai vechi împotriva durerilor de cap. Cuișoarele conțin substanțe care inhibă durerea, dar și uleiuri eterice care îmbunătățesc circulația sângelui. Așa se explică de ce multă lume care suferă de migrene apelează la efectele extraordianre ale cuișoarelor în rezolvarea acestor probleme.

Busuiocul este o altă plantă ce are efecte analgezice. Ceaiul de busuioc are rol de calmant. Pentru a scăpa de durerea de cap poți chiar mesteca niște frunze de busuioc proaspat sau poți inhala aburul dintr-un vas cu apă clocotită în care ai pus busuioc.

Uleiul esențial de busuioc are și un rol relaxant muscular și ajută la scăderea durerilor de cap ce pot fi cauzate de tensiune și mușchii încordați.