Leacuri pentru durerea de măsea și ureche: Ce să faci atunci când „te trage curentul“

de: BZI.ro
11:23, 01 iun. 2021

Multă lume se plânge că „i-a tras curentul” şi caută niște leacuri pentru durerea de măsea și ureche.

Sintagma „i-a tras curentul” este întâlnită doar la poporul român și așa se explică și faptul că aceasta este considerată cauză pentru durerile de măsea sau de ureche. Într-adevăr, aerul rece poate spori o suferinţă existentă, dar în nici într-un caz nu poate fi cauza acelei dureri.

Sensibilitatea dentară este accentuată de expunerea la curenții de aer rece. Totuși, trebuie să facem diferența între dinții sensibili la aerul rece și cariile dentare sau afecțiunile gingivale.

Senzaţia că s-a umflat măseaua este de asemenea asociată cu curenţii de aer. În fapt, acestea sunt nişte suferinţe preexistente inflamatorii sau infecţioase cauzate de factorul bacterian.

Curentul rece poate cauza dureri în cazul unei sinuzite maxilare sau a otitei, ambele afecțiuni independente de dinți.

Totuși, există o interdependență între dinți și ureche și foarte ușor se poate face confuzia între durerea de ureche și cea de dinți știut fiind faptul că durerea dentară este iradiantă.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Multe persoane care acuză faptul că „le-a tras curentul“ și că resimt o durere de dinți sau de ureche aleg să nu meargă la medic și să apeleze la tot felul de leacuri.

Cele mai des folosite leacuri pentru durerea de măsea și ureche sunt vata cu spirt pusă în ureche, ţigara aprinsă pusă cu filtrul în ureche sau clătirea cu alcool a gurii.

Pentru a scăpa de durere după ce „te-a tras curentul“, mulți oameni prefer să pună un cornet de ziar în ureche, căruia i se dă foc la un capăt pentru a „trage curentul“.

În cazul în care durerea se resimte la măsea, se apelează la un tampon de vată înmuiat în esenţă de vanilie sau coniac care se presează pe dintele bolnav. Tot pentru durerea de dinți, un leac des folsoit este uleiul de cuişoare. De asemenea, durerea de dinţi poate să treacă dacă se mestecă două, trei cuişoare.

Usturoi, ceapă, lămâie sau bicarbonat de sodiu

Un alt leac bătrânesc despre care se spune că ar avea efect împotriva durerii de dinți este usturoiul. Un căţel de usturoi se curăță şi se presează pe dinte. Sucul usturoiului este un anestezic natural, care acţionează imediat.

O altă plantă folosită pe sot de leac pentru durerile de dinți este ceapa. Aceasta are proprietăţi şi este excelentă pentru întărirea danturii. Pentru a avea efect, trebuie mestecată ceapa timp de trei minute zilnic, iar durerile încep să dispară.

Lămâia este considerată un bun remediu pentru dinţii afectaţi de alimentaţia improprie. Atât în cazul durerilor de dinţi, cât şi pentru menţinerea sănătăţii lor, trebuie să vă spălaţi gura cu sucul unei lămâi dimineaţa. Bacteriile şi tartrul vor fi îndepărtate şi vei avea o dantură curată şi o respiraţie proaspătă.

Bicarbonatul de sodiu este o altă variant recoamndată în cazul durerii de dinți. Pe o bucată de pansament, umezită cu puţină apă, se îmbibă bicarbonat de sodiu, după care se aplică în zona dintelui dureros. Tot bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pe post de apă de gură, care are ca efect ameliorarea durerii.