Leacuri bătrânești pentru hemoroizi: Remedii naturiste de pe vremea bunicilor

de: BZI.ro
12:52, 28 sept. 2021

Hemoroizii sunt vene dilatate, localizate în peretele rectului și anusului, asemănătoare unor săculeți plini cu sânge, iar dilatarea anormală face ca aceste vene să devină vizibile la exterior și să sângereze, chiar și la traumatismul minor determinat de trecerea unor materii fecale de o consistență mai crescută.

Potrivit statisticilor, aproximativ 80% din populație este afectată de hemoroizi, iar această boală este însoțită de mai multe simptome neplăcute.

Principalele simptome ale hemoroizilor

Persoanele care suferă de hemoroizi acuză mai multe simptome, însă cea mai des întâlnită este sângerarea la nivelul anusului. De obicei, sângele este roșu aprins și nu se amestecă cu scaunul în vasul de toaletă și nici pe hârtia igienică.

Un alt simptom care caracterizează hemoroizii este apariția durerii. Aceasta poate anunța și o complicație a bolii hemoroidale și anume tromboza hemoroidală. Astfel, închegarea sângelui în vasele hemoroidale duce la producerea unei tumefieri locale care devine dureroasă din cauza inflamației. Cel mai adesea, aceasta este întâlnită în cazul hemoroizilor externi, mai ales după un episod de constipație, diaree, efort fizic intens sau sex anal.

Persoanele care suferă de boala hemoroidală pot acuza prurit anal, însoțit de o secreție anală care pătează lenjeria și de o senzație neplăcută de presiune anală.

În cazul hemoroizilor, un alt simptom este apariția unei umflături proeminente în zona rectală și care este asociată cu o senzație de disconfort la statul în șezut.

Leacuri bătrânești pentru hemorozi

Pentru tratarea hemoroizilor există mai multe creme și unguente, însă multă lume preferă să apeleze la unele leacuri bătrânești care pot avea rezultate foarte bune.

Unul dintre cele mai des folosite leacuri bătrânești pentru hemorozi este crema de propolis. Aceasta poate fi cumpărată sau preparată în casă.

Uleiul de ricin este, de asemenea, un alt remediu naturist, recomandat pentru tratarea hemoroizilor. Astfel, se recomandă masarea zonei afectate timp de 5-10 minute după igienizarea corespunzătoare, în fiecare zi, timp de o lună.

Un alt trantament simplu este cel cu castane sălbatice. Acestea se macină ș ise amestecă cu 150g de vaselina. Amestecul se fierbe aproximativ 20 de minute până se transformă în pastă. După răcire se pune la frigider și se folsoește după ce în prealabil ați spălat zona anală cu ceai de mușețel sau coada șoricelului.

Castanele uscate se pot folosi și sub formă de praf. Acestea se macină, iar praful rezultat se consumă zilnic timp de o lună pe stomacul gol. Pulberea trebuie ținută sub limbă pentru 10 minute înainte de a fi înghițită.

Frunze de aloe, decoct de untișor sau sulfină

Crema de aloe vera sau chiar frunze dintr-o plantă pot fi folosite pe psot de unguent împotriva hemoroizilor. Pentru a folosi frunzele unei plante, aceasta trebuie să aibă minimum 3 ani. Aceasta se pisează și se pune la fiert. Lichidul rezultat se răcește și se pune la frigider. Ulterior, unguentul rezultat poate fi folosit pentru tratarea hemoroizilor.

Un alt remediu naturist este decoctul de untișor. Acesta este utilizat în special pentru hemoroizii care sângerează deoarece untișorul calmează zona inflamată. Decoctul de untișor poate fi administrat intern sau extern sub formă de băi sau comprese.

Și suflina poate avea rezultate în lupta cu hemoroizii atunci când este folosită în băile de șezut. Suflina are rolul de a reduce inflamațiile, durerea și sângerările hemoroidale.