Leacuri bătrânești pentru gastrită. Remedii eficiente din farmacia naturii
Multe persoane vor să afle care sunt cele mai bune leacuri bătrânești pentru gastrită. Gastrita este o problemă des întâlnită atât în cazul femeilor, cât și bărbaților, indiferent de vârstă. Cauzele apariției gastritei sunt diverse, iar simptomele pot semnala de cele mai multe ori o problemă gravă de sănătate. Iată câteva remedii eficiente din farmacia naturii.
Leacuri bătrânești pentru gastrită
Gastrita este o afecțiune cu care se confruntă multe persoane. Aceasta se manifestă prin senzație de greață, dureri abdominale și arsuri gastrice. De asemenea, mucoasa stomacului devine roșie și umflată.
Printre cauzele care declanșează gastrita se află infecția bacteriană cu Helicobacter pylori, bacterie care trăiește în mucoasa stomacului și netratată la timp poate declanșa ulcere și cancer la stomac. O altă cauză care favorizează apariția gastritei este refluxul biliar, dar și consumul excesiv de alcool, fumatul, consumul de alimente picante care pot irita mucoasa stomacului sau un eveniment stresant sau șocant.
Simptomele gastritei sunt greață, vărsături, senzație de arsură la stomac și balonare. Gastrita trebuie diagnosticată de cătră medicul specialist și se recomandă adesea tratamentul cu antibiotice. Eficiente sunt și leacurile bătrânești pentru gastrită, ușor de pregătit și la îndemâna oricui.
Ce remedii naturiste tratează gastrita
Pe lista leacurilor bătrâneștti care tratează sau ameliorează simptomele gastritei se află ghimbirul, ceaiul verde, ceaiul de mușețel, ovăzul, turmericul, usturoiul, peștele, nucile și cereale integrale.
Ghimbirul are efecte miraculoase în cazul gastritei. Se taie o bucățică de ghimbir și se mestecă foarte bine pentru câteva secunde apoi se închide. Ghimbirul va reduce senzația de inflamare și arsură de la nivelul stomacului și luptă împotriva bacteriilor. Ghimbirul combate și senzația de greață și balonare. Un alt leac naturist este ceaiul verde. Acesta trebuie consumat cald, îndulcit cu miere. Acest ceai calmează tractul intestinal și durerile puternice. Ceaiul verde are un efect protector asupra mucoasei stomacului.
La fel de bun este și turmericul. Se prepară o pastă dintr-o linguriță de turmeric, puțină apă și iaurt. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține o compoziție omogenă și se consumă o linguriță pe zi. Turmericul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, acționând ca un pansament gastric. Și sucul de cartofi acționează ca un pansament pentru mucoasa stomacului și ameliorează tulburările gastrice.
Sucul de cartofi reglează aciditatea din stomac, calmează arsurile gastrice și durerile supărătoare. Pentru sucul de cartofi avem nevoie de trei cartofi cruzi. Aceștia se taie în bucăți și se pun în blender și se toarnă peste ei jumătate de pahar cu apă. Se mixează totul foarte bine apoi se strecoară lichidul și se bea sucul de cartofi pe stomacul gol. Sucul de cartofi poatee fi îndulcit cu o linguriță de miere.
Gastrita este o afecțiune cu care se confruntă tot mai multe persoane, iar simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul leacurilor bâtrânești. Remediile din farmacia naturii sunt eficiente, ușor de pregătit acasă, iar dacă ținem cont de recomandările medicilor, rezultatele vor fi cele așteptate. Leacurile bătrânești se iau la recomandarea medicului specialist, după ce acesta pune un diagnostic și descoperă cauzele care au dus la apariția bolii de stomac.