Leacuri bătrânești pentru durerea de spate. Scapă imediat de disconfort

de: BZI.ro
13:04, 23 aug. 2024

Leacurile bătrânești pentru durerea de spate se folosesc încă din cele mai vechi timpuri. Și în prezent, multă lume care se ferește de pastile și unguente încă apelează la aceste remedii naturiste.

Durerea de spate nu trebuie să fie considerată un lucru normal. Acesta poate apărea fie din cauza vârstei, fie din cauza ocupațiilor sedentare sau prea solicitante. Acest lucru nu trebuie ignorat întrucât poate să afecteze mobilitatea. Astfel, puteți lua în vedre leacurile bătrânești pentru durerea de spate.

Leacuri bătrânești pentru durerea de spate

Prima dată este bine să consulți medicul pentru a elimina posibilitatea unei afecțiuni. Aceste remedii naturale au capacitatea de a ameliora într-o mare măsură durerile de spate, însă nu pot înlătura cauzele care au dus la apariția lor.

Un prim remediu este uleiul esențial de mentă. Acesta are o serie de calități terapeutice, printre care efectul analgezic. Acest ulei trebuie aplicat sub formă de comprese rece, fie ca ingredient pentru un masaj relaxant. De asemenea, dacă îți fac o baie fierbinte poți adăuga câteva picături de ulei esențial de mentă în apă. Acesta va avea un efect relaxant.

Ceaiul de sunătoare este o altă alternativă eficientă. Acesta este cunoscut pentru efectele sale calmante. Durerile de spate pot apărea din cauza stresului, iar acest ceai poate remedia cauza. Acest ceai mai poate fi folosit pentru uz extern, pentru ameliorarea durerilor de spate apărute pe fondul crizelor de sciatică. Pentru asta, ceaiul trebuie aplicat sub formă de compresă pe locul dureros, timp de 20 de minute.

Un alt remediu este sucul de ananas. Acesta conține bromelină, o enzimă care are proprietăți analgezice și antiinflamatoare. Important este să consumați un suc de ananas cât mai natural, fără zahăr adăugat sau alți îndulcitori.

Sfaturi pentru prevenție

Din fericire, durerile de spate pot fi prevenite prin câteva practici de care să țineți cont. În primul rând, dacă petreceți mult timp la birou, aveți grijă la postură. Postura corectă în timp ce lucrați, constă în menținerea tălpilor lipite de podea, spatele drept, lipit de spătarul scaunului, la fel și umerii, iar brațele îndoite la 90 de grade, cu coatele sprijinite pe mânerele scaunului. De altfel, folosiți un scaun ergonomic care se poate regla pe înălțime.

Atunci când ridicați obiecte grele, flexați genunchii și mențineți-vă spatele drept, plasându-vă cât mai aproape de obiectul pe care vreți să-l ridicați. În momentul ridicării, folosiți mușchii picioarelor și evitați să vă răsuciți corpul în lateral. Ridicare greșită a unui obiect greu este extrem de periculoasă.

Evitați sedentarismul și faceți exerciții fizice regulat. Durerea poate apărea și dacă petreceți timp îndelungat pe canapea, fotoliu sau scaun de birou. Exercițiile fizice regulate pot ajuta la întărirea mușchilor care susțin coloana, la menținerea flexibilității și a posturii corecte. În acest sens, foarte utile sunt înotul și pilates, însă recomandate sunt și exercițiile mai simple cum ar fi flotările, genuflexiunile și abdomenele.

De asemenea, sedentarismul favorizează apariția excesului ponderal, care va exercita o presiune mai mare pe coloane și duce la dureri.

Dacă ați fost la medic și nu există vreo afecțiune care să producă durerile, puteți apela la leacurile băbești pentru durerea de spate. Acestea ar putea să amelioreze problema pe care o aveți.