Leacuri bătrânești pentru durerea de rinichi. Care sunt cele mai frecvente cauze ale simptomelor

de: BZI.ro
13:00, 13 iul. 2022

Leacurile bătrânești pentru durerea de rinichi sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea simptomelor. Acestea trebuie să fie administrate la recomandarea medicului. Mai mult de atât, dacă starea nu se îmbunătățește trebuie să mergeți de urgență la medic.

Cele mai frecvente afecțiuni de la nivelul rinichilor sunt infecțiile urinare, pielonegrita, pietrele sau boala renală polichistică. 

Leacuri bătrânești pentru durerea de rinichi

Din cele mai vechi timpuri, persoanele au apelat la leacurile bătrânești pentru a trata o boală. Acestea sunt benefice pentru ameliorarea simptomelor, însă trebuie să consultați medicul specialist pentru a afla cauzele simptomelor. Pentru durerea de rinichi, puteți apela la un vechi remediu pe bază de argilă și oțet de mere. Acesta se prepară prin amestecarea celor două ingrediente în părți egale, până ce veți obține o pastă. Ulterior, se va întinde pe o bucată de pansament și se aplică pe regiunea rinichilor. Tratamentul se va repeta timp de o săptămână. De asemenea, va trebui să țineți și o dietă alimentară. În loc de pâine va trebui să mâncați mămăligă și să beți ceai de mătase de porumb și semințe de bostan. Totodată, oțetul se mai poate utiliza și pentru urechile înfundate.

Printre leacurile bătrânești pentru durerea de rinichi se regăsesc și semințele de morcov. Acestea se râșnesc și se servesc de trei ori pe zi timp de o lună sau două, cu 30 de minute înainte de masă. Totodată, se poate prepara și o infuzie din trei pahare de apă clocotită împreună cu trei linguri de semințe de morcov. Se va lăsa la infuzat timp de 12 ore, apoi băutura se va bea caldă de 6 ori pe zi. Pentru ameliorarea durerilor, puteți apela și la ceaiul de urzică. Acesta contribuie la eliminarea bacteriilor și a cristalelor ce afectează organele. Se prepară din 5 grame de frunze și 250 mililitri de apă clocotită. Băutura se bea o dată pe zi, fără a fi îndulcită.

Care sunt cauzele durerilor de rinichi

De cele mai multe ori, când un organ suferă, corpul încearcă să vă atenționeze că există o problemă. Rinichii sunt situați în zona lombară, sub coaste, atât pe partea dreaptă, cât și pe cea stângă. Durerea acestora se resimte în părțile laterale, în mijlocul sau în partea superioară a spatelui. De asemenea, poate radia și spre abdomen, în zona inghinală, spre testicule și pe chiar spre picior. Printre cele mai frecvente cauze ale disconfortului se numără infecțiile tractului urinar, pietrele la rinichi și infecțiile renale. 

Durerile pot fi însoțite și de alte simptome, precum febră, urinare dureroasă, oboseală, greață și vărsături, gust metalic în gură, frisoane sau sânge în urină. De asemenea, pietrele la rinichi pot producere durerea. Din cauza faptului că acestea pot bloca tractul urinar, împiedicând trecerea urinei, se declanșează o durere intensă. O altă afecțiune ce se poate manifesta la fel este și pielonefrita. Aceasta apare atunci când bacteriile dintr-o infecție de la nivelul vezicii urinare se extind la rinichi. 

Printre cele mai frecvente leacuri bătrânești pentru durerea de rinichi se numără fasolea fiartă, decoctul de vișine, semințele de morcov și ceaiul de coada-calului. Acestea pot ameliora simptomele, însă trebuie să consultați medicul specialist pentru a vă pune un diagnostic corect. Totodată, ceaiul de coada-calului se mai poate folosi și pentru tratarea fierii inflamate.