Leacuri bătrâneşti pentru bătături. Care este cel mai eficient

de: BZI.ro
13:17, 03 sept. 2021

Află tot ce te interesează despre bătături din acest articol. Vei găsi informaţii despre cauzele apariţiei lor, despre tratamente şi leacuri din popor. Înainte de a apela la clasicele medicamente din farmacie, încearcă şi nişte leacuri bătrâneşti pentru bătături. Iată și care este părerea unui specialist în servicii de manichiură-pedichiură.

Mai întâi, hai să afli ce înseamnă bătături. Vorbim despre nişte porţiuni de piele groasă, care s-au format pentru că pielea nu a fost exfoliata şi celulele moarte s-au presat. Cel mai adesea, apar bătături la degetul mare sau la degetul mic de la picioare. De ce tocmai acolo? Pentru că acelea sunt extremităţile care se presează de majoritatea încălţărilor. Bătături, spre exemplu, poţi face şi în palme, dacă munceşti mult fizic. Sunt inestetice, dureroase şi chiar păguboase, în sensul că ciorapii fini sau şosetele subţiri se deteriorează din cauza lor. De aceea, e bine să le tratezi. Uite nişte leacuri din popor.

Leacuri bătrâneşti pentru bătături

Sunt şi inestetice, şi dureroase. Ai putea însă să scapi de ele. Mai întâi apelează la nişte remedii naturiste. În acest articol vei găsi câteva dintre ele explicate detaliat.

Bunicii spuneau că e bine să cureţi nişte usturoi, să-l dai pe razătoare, apoi să-l aplici, sub formă de cataplasma, pe locul problema. Procedura trebuie repetată până când dispare bătătură.
Tot din bătrâni se spune că e bine să coci o ceapă înjumătăţită, după care să o stropeşti cu oţet de mere şi o aplici pe bătătură. Apoi fixează ceapă cu un pansament mai mare şi ţine-o acolo în jur de 12 ore.

Mai din zilele noastre este uleiul de ricin. Seara, după igiena locală, masează zona problemă cu ulei de ricin, apoi aplică un pansament cu propolis topit.
Se spune că e bine să pui şi suc stors din tulpina de rostopască. Atenţie însă, pentru că acesta pătează orice material şi chiar arde pielea, dacă e folosit în cantitatea prea mare.
Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta nu doar în grădină, la tufele de trandafiri, ci şi împotriva bătăturilor. Tot ce ai de făcut este să faci o baie prelungită la picioare, iar în apă să fi diluat 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Apoi să freci călcâile sau zonele problemă cu o piatră ponce. De asemenea, poţi să-ţi masezi picioarele cu o pastă făcută dintr-o parte apă şi trei părţi bicarbonat.

Leacuri eficiente împotriva bătăturilor

Nu uita de ceaiul de muşeţel. Dacă îţi înmoi picioarele în el, calmează temporar durerile şi ajută la uscarea mai rapidă a bătăturilor. Tot pentru înmuiere este indicat şi pansamentul îmbibat în oţet, ţinut peste noapte. A doua zi dimineață freacă bătăturile cu piatra ponce. Vei vedea ca oţetul înmoaie celulele moarte şi le poţi îndepărta uşor.

Alifia de tătăneasă e bună, dar numai dacă ţi-o prepari în casă. Se face din circa 200 de grame de untură de porc şi 4-6 rădăcini de tătaneasă. Mai întâi pui untura la încălzit. În momentul în care s-a încins, pune rădăcina de plantă (spălată şi mărunţită în prealabil) şi amestecă folosind o lingură de lemn. După ce a fiert, acoperă şi lasă să se răcească. A doua pune iarăşi crema la încălzit. Când devine lichidă, strecoar-o şi pune-o într-o cutie închisă ermetic. Păstreaz-o în frigider. Se spune că aceasta este unul dintre cele mai bune leacuri contra bătăturilor.
Propolisul, neapărat proaspăt (deci să nu fie mai vechi de un an), se încălzeşte puţin şi se lipeşte de bătătură. Trebuie schimbat cam o dată la 3-4 zile. La un moment dat, bătăturile se vor desprinde singure.

De ce apar bătăturile

Iată ce spune Elena Dabija, pedichiurist:

„Bătăturile apar în primul rând din cauza încălţămintei prea îngustă sau prea dură. În locul unde încălţămintea jenează, pielea se întăreşte şi în timp apar bătăturile. Dacă aveţi pantofi care vă jenează şi v-au făcut băşici, ar fi bine să nu îi mai purtaţi o perioadă şi să îi duceţi la cizmar să îi înmoaie. Există soluţii speciale. Evitaţi încălţămintea incomodă, în special pantofii cu toc care sunt înguşti şi în care degetele de la picioare stau înghesuite. De asemenea sandalele sau şlapii care au acel şnur între degete pot leza pielea şi pot duce la bătături.

Şi unghiile de la picioare dacă sunt lăsate să crească pot săpa în piele şi pot duce la bătături. Ele trebuie tăiate scurt după forma unghiei. Nu tăiaţi prea tare din colţuri, deoarece atunci când unghia va creşte va jena şi va face răni în piele. De asemenea balerinii care sunt înguşti şi au talpa subţire por duce la apariţia bătăturilor“, mai spune specialistul.